Pääsivu | Esittely | Uutiset | Koirat | Pennut | Kissat | Kuvat | Linkit | Vieraskirja

Meidän ihanat kissat

Rolle

- Niin erilaisia kuin vain voivat olla, ovat meidän tämänhetkiset kissat. Rolle ja nuorimmaiset Niisku ja Nöpö. Asumme maalla. Meidän kissoista kaksi on täysin sisäkissaa (nuorimmaiset) ja kaksi vanhempaa käyvät ulkona halutessaan. Kissamme ovat leikattuja.


Rolle
Rolle

Rolle ja Roosa
Rolle&Roosa

Rolle tuli meille noin kolmen-neljän kuukauden ikäisenä yhdessä siskonsa kanssa.Vuonna 2001. Rolle rakasti yli kaiken siskoaan ja helli sitä joka päivä. Noin vuoden päästä Roosa tyttö hävisi. Vain jäljet todistivat julman kohtalon. Kettu vei rakkaan pikkuisen tyttökisun. Rolle on isohko, peloton ”hurjapää”. Vahva ja itsenäinen poika. Hän oli siskolleen aina tukena joka paikassa. Kun Roosa hävisi, Rolle on ollut kaikille uusille tulokkaille "isä-hahmo", hoitaa ja hellii ja opettaa talon tavoille. Rolle saalistaa ahkerasti. Seuraa ympäristöään tarkasti. Sen leikkiä on ilo katsella, koko kissa pursuaa intoa ja voimaa.


Rolle Rolle
Rolle


Mirri
Mirri

Keväällä 2008 saimme uuden kissan kirjavaan joukkoomme. Mirri, täysikasvuinen leikattu uros kissa muutti meille Ukin luota puhokselta. Mirrin entinen "isäntä" tuli allergiseksi vanhoilla päivillään, joten kisuli muutti meille.
Silloin meillä oli myös vanha kissa herra Roope joka nukkui ikuiseen uneen 18 vuotiaana. Mirri sopeutui kirjavaan laumaamme mainiosti!
Mirri oli itsenäinen saalistaja, ei niinkään tykännyt muista kissoista, mutta sopeutua täytyi, minkäs sille voi kun muitakin on joukossa... Mirri seikkaili mielellään yksin ja saalisti joka päivä.
Nukkui sängyssä, kainalossa, kehräten salaisuuksia, kissojen omia ajatuksia. Mirri oli mainio kissa mustine nenineen. Mirri katosi lokakuussa 2012...
****En suostu sanomaan hyvästi, sillä kannan sinua aina mukanani....Sydämessäni arpena, sielussani muistona.....******


Saana ja Nöpö
Saana ja Nöpö

Saanalla on ollut kaksi rakasta kissaa, ennen näitä uusia kisulaisia. Ensin oli Viiru, musta valkoinen pörriäinen, joka oli niin suloinen, että sydän suli heti, kun sen vain näki omin silmin...
14.11.2004 Syntyi pieni Viiru-Vekara....Viiru-Vekara oli melkoinen vilpertti. Rolle oli sille henki ja elämä, yhdessä ne seikkailivat ja tutkivat ympäristöä. Viiru nukkui Saana-tytön vieressä joka yö, se oli Saanan oma lempi kissa. Vähän arka kissukka, ei pitänyt hirveästi vieraista ihmisistä, mutta kotiväkeen luotti ja turvautui. Kaunis nuori poika, elämä ihmeitä ja kokemuksia puolillaan. Viiru katosi 23.9.09. Suru oli ja on vieläkin suuri.

Toinen Saanan oma kissa; 3.7.09 Syntyi Pörri tyttö. Kasvoi pihalla, villinä sisarusten kera.
Villiäkin villinpi oli tyttö pörröinen, sulatti meidän sydämen ja Saanan syliin turvautui, pienen pieni takertui. Jo parissä päivässä kesyyntyi ja siitä asti kisu nukkunut Saanan kainalossa yöt.
Saana halusi kissan itselleen, kun Viirua ei kotiin enää kuulunut. Suru oli suunnaton ja vieläkin ikävä mahdoton. Pörri toi lohdun, vaikka mikään ei Viirua voi koskaan korvata hänelle.
Pörri olikin oikea villipetoliini. Niin nopeat on liikkeet, että mukana ei toiset kisuliinit pysyneet.

Rolle otti hellään hoivaan pienen Pörrin, ja siinä olikin hoivaamista.
Pörri nautti lämmöstä ja läheisyydestä. Käpertyi kaulalle nukkumaan, kehräten kuuluvasti. Hipaisten tassulla hellästi.
Kuin pörröinen kehräävä huivi, nukkui vieressä, kehräten lämpöä ja rakkautta.

Ja niin koitti surun aamu, 7.3.2011. Pörri jäi auton alle. Saaanan elämän aurinko menehtyi heti, ei kärsinyt... Mutta jätti suuren surun ja kärsimyksen... niin Saanalle kuin toisillekin. Pörri oli erittäin eriskummallinen kissa. Missään ei ole toista niin hienoa kisua. Pörri rakasti Saanan hoivaamista, ja Saana Pörrin hoivaamista... Joskus, useimmiten kuin kerran, elämä tuntuu epäoikeuden mukaselta... Miksi???? Sen kun tietäisimme....
Sanotaan että kolhut elämässä vahvistaa, mutta jotakin rajaa siinäkin pitäisi olla. Mutta tiedämme että Pörri eli erittäin ihanan ja rakastetun elämän. Se asia syöpyy sydämmihimme ikuisesti.


Nöpö
Nöpö

Nöpö tuli meille toukokuun lopussa 2011. Nöpö oli asunut hevostilalla, hevosten ja oman emänsä kera. Ei mikään sosiaalinen kaveri silloin, mutta yllätys yllätys kesyyntyi hyyvin pian.
Nöpö sai kaverikseen Niisku tytön, niisku on muutaman viikon nuorempi ja hyvin erilainen kisuli. Niisku tuli perheestä jossa oli tottunut ihmisten käsittelyyn jo pienestä asti, joten oli ja on hyvin kesy ja sosiaalinen tapaus.

Niisku
Niisku

Niiskusta ja Nöpöstä tuli parhaimmat ystäykset. Päivät leikitään ja tahdotaan silityksiä ja huomiota. Saanalla onkin kova tekeminen näiden kisujen kanssa. Mieletöntä menoa päivästä toiseen. Kaikkea pitää tutkia ja kokeilla ja maistella... Kukat varsinkin ovat kärsimyksen partaalla, mutta sitähän se on, nuoruus...

Niisku ja Nöpö

Niisku ja Nöpö

Niisku ja Nöpö

Elämä on ihmeitä täynnä, kissat salaisuuksia pullollaan.
Toivon, että joskus ihmiset arvostaisivat enemmän tällaisia salaperäisiä olentoja, joita kissat nimenomaan ovat.
Toivon, että ihmiset eivät koskaan vahingoittaisi eläimiä tarkoituksella, vaan kunnioittasivat elämän monipuolisuutta.


Rolle ja nuorukaiset
Rolle ja vekarat

KENNEL NAMAHU'S
Tarja ja Jussi Kokko | Ala-Siurua | Finland | gsm 045-1136463 | tarja.kokko1(at)luukku.com