Pääsivu | Esittely | Uutiset | Koirat | Pennut | Kissat | Kuvat | Linkit | Vieraskirja

Uutiset

Uusi kyltti
Uusi hieno kyltti, kiitos tekijälle!!

Kalevi

Metsässä
Daki ja Lyly


Iikka ja Kalevi
Kalevi tuulettaa lakkia :D


Kalevi


Kalevi


Kalevi ja Tuutikki
Kalevi ja Tuutikki3.3.2018
Vuosi 2018 on jo pitkällä ja kevätaurinko valaisee! Upeasti vuosi alkoi, toivottavasti jatkuu myös samaa tahtia.Saimma uuden kyltin, upea :)
Kalevi sai Kajjaanin tamminäyttelyssä ensimmäisen SERTINSÄ ollen PU2. Pyry oli PN4. Seuraava näyttely on Kemijärvellä ja sinne menee Kalevi junnuihin ja Lumi vetskuihin. Sitten onkin huhtikuussa erikoisnäyttelyn vuoro ja saa nähdä millä kokoonpanolla sinne menemmä. Kalevilta otettiin myös TGA, kilpirauhastutukimus, tulos oli negatiivinen :)
Lunta ja pakkasta on riittänyt ja taitaa riittääkin vielä pitkälle kevääseen. Upeaa ja aurinkoista kevättä teille kaikille. Vierakirja ei toimi joten yhteydenotot sähköpostiin tai puhelimitse. Facesta meidät myös löytää.

KEVÄT
Kevät lumen sulattaa,
auringossa sulaa maa.
Talven valta raukeaa,
lehtisilmut aukeaa.
Linnut saapuu Pohjoiseen,
maahan vielä hiljaiseen.
– Juha Parkkinen –
Sitä ootellessa ;)


22.12.2017
Joulu on jo ovella :) Oikein Hyvää ja rauhallista Joulun aikaa teille kaikille!
Kun taivas on tumma ja pohjoisesta tuulee, silloin enkelin laulun tuulessa kuulee. Se rakkautta ja lämpöä koteihin laulaa ja toivottaa kaikille joulurauhaa!

4.11.2017
Kesä meni äkkie, liian äkkie. Sivut ovat jääneet vähille päivityksille, viimeinkin sain koiruuksien uudet kuulumiset ja näyttely tulokset päivitettyä. Suunnitteilla uudet sivut, niistä enempi kun on ajankohtaista.
Kalevi, Namahu's Faktejeaddji Barfi aloitti loistavasti näyttelynsä ollen neljänä peräkkäisenä viikonloppuna ROP Pentu x 5! Helmi, Hanumila's Tsela Bista oli kesäkuussa Rovaniemellä ROP pentu myös :) Daki, lumi ja Pyry pyörähtivät myös muutamissa näyttelyissä menestyksekkäästi. Nyt jää näyttelyt vähemmälle ja keskitytään muihin hommiin.
Koiruuet on päässeet nauttimaan lumesta, sitä olikin ihan kivasti, nyt taas loska lentää, mutta eiköhän tästä ilmat viilene.
Tänä vuonna ei meille pentusia ole suunnitteilla, mutta ensi vuodelle tai seuraavalle kylläkin. Niistä suunnitelmista sitten lähempänä ajankohtaa.
Vieraskirja ei toimi, facessta meidät löytää miun nimellä :) Tulee sinne päivitettyä päivittäin koiruuksiemme elämää ja kaikkea mahdollista, kaveripyyntöä tulemaan jos halluutta enempi nähdä miten koiruuet täällä elelee. Ja jos tulloo kysyttävää niin puhelimesta tavoittaa nopeimmin. Nyt jäädään oottelemmaan kunnon pakkasia ja lunta lunta lunta. Ja tietenkin Dakin 12 vuotis synttäreitä :D niitä vietämme jo Joulukuussa. Oikein ihanaa talven alkua teille kaikille!

21.4.2017
Kylläpä on aika vierähtänyt! Kevät on jo pitkällä vaikkei siltä näytäkkään, lunta on viel vaikka kuinka. Koirat sivua pävitetty, muutama lisätty ;)
Vieraskirja on kaput, en saa sitä toimimaan, yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla, facestakin meidät löytää. Seuraava pentue on suunnitelmissa kahden vuoden päästä, lisätietoja myöhemmin.
Kalevi ja veljekset kasvavat huimaa vauhtia, hienoja poikia kertakaikkiaan. Käväsimme erkkarissa Lahessa, kahden veteraani nartun kera, (Lumi ja Daki) tuloksin VET2 ja VET3, ROP ja VSP oli tällä kertaa Jyrän ja Ilonan jälkeläiset <3 Onnea heille!
Karvanlähtö on pahimmillaan, muutamia näyttelyitä suunnitelmissa, mutta niistä tuonnempana :) Ihanaa kevään aikaa teille kaikille!


26.12.2016
Kaikki pennut ovat varattuina. Lunta sataa hiljalleen, Uutta Vuotta odotamme jännityksellä, uusia suunnitelmia on alkanut kehkeytymään ja tulevaisuus näyttää kuinka käy :) Seuraava pentue suunnitteilla aikasintaan kahden vuoden päästä. Oikein hyvää ja rauhallista Joulunaikaa ja tulevaa Uutta Vuotta 2017!!


14.12.2016
Pyryn ja Winstonin pennut syntyivät 19.12.2016 :) 5 isoa täydellistä B&T poikaa. Pennut ja emä voivat hyvin! Upeita poikia, yksi poika peruutuksen vuoksi vapaana :)
Hyvää Joulua kaikille!!!


14.12.2016
Kohta on jo Joulu! Pyryn ja Winstonin pentujen odotetaan syntyvän lähiaikoina.

Kävimme pitkästä aikaa Helsingissä pyörähtämässä Voittaja näyttelyissä. Daki sai uuden tittelin 11.12 listansa jatkoksi, on se vaan niin hieno 11 vuotias mummo ettei toista ole vastaan tullut. Veteraani Voittaja -16!! Tuomari Johanssin Karl-Erik, tuloksin VET ERI VEK1 ROP VET VV-16 :)
Nyt jäämmekin odottamaan pentusia ja Joulua!! Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulunaikaa teille kaikille!

"Timantit kauniit puissa kimmeltää.
Tonttu pieni metsää kohti askeltaa.
Hiljaa kuiskii puissa tuuli,
kauniisti sade metsää koristaa.
Alla kuusipuun tonttu pieni taivaalle katsahtaa,
tähteä kirkasta odottaa.
Siellä loistaa valo ikuinen,
takana metsän hämyisen.
Hymyillen takaa varjojen,
tonttu pieni matkustaa.
Katsoo kohti ikkunaa,
jonka kynttilä koristaa.
Joulua hän odottaa,
polkua pitkin vielä vaeltaa.
Näkee valon ihanan:
tähden toivon ja rakkauden. Joulu jälleen luonamme on!"


10.11.2016
Pyry on kantavana ja pentujen odotetaan syntyvän viikolla 50-51 :)
Ihanaa talven odotusta kaikille!!!

21.10.2016
Pyry on astutettu, ultra viikolla 45. Suunniteltu pentue syntyisi juuri ennen joulua, ihanaa aikaa siis tulossa!!
Winston on mielettömän hieno poika, nyt pitää viel malttaa hetki ja sitten näkee onko pikkasia tulossa :) Pyryn mielestä niitä on tulossa ;) Oikein mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille!

17.9.2016
Syksy on saapunut tänne pohjoiseen, ilmat viilenee ja pikkupakkasiakin on jo ollut.Illat pimenee mutta onneksi revontulet valaisee. Ihana syksy.
Namahus-poppoo sai uuden muotovalion: "Armas" Namahu's Ciegusvuohta sai viimeisen sertinsä Kuopiosta. Onnea Anulle ja Jarille! Namahu's kasvattajaluokka oli Kuopiossa ROP-kasvattaja kunniapalkinnon kera.
Pyryn juoksuja odottelemme kovasti, valitettavasti odottavan aika on hyvinkin pitkä. Aikaisempina vuosina Pyry on aloittanut kiimansa jo elokuussa, mutta tänä vuonna menemme pidemmän kaavan mukaan.
Mukavaa ja tunnelmallista syksyä teille kaikille!

14.6.2016
Kesä ja itikat, ja niitä riittää.. Karvat pöllyää ja aika menee liiankin nopeaa.
Martta, Namahu's Divvras Diamanta valioitui Tiibetinmastiffien erikoisnäyttelyssä ja oli myös RODUN PARAS!!! HIenoa Martta ja Miia!!! Daki veteraani oli vastakkaisen sukupuolen paras ja Lumi & Pyry olivat erinomaisia :D Armas, Pyryn veli sai toisen sertinsä ja oli avoimen vuokaan paras sekä PU2!!!! Viime talven pennut Helka ja Jasu olivat ROP ja VSP pentu!! Hieno reissu kaikin puolin :) Joensuussa Pyry oli ROP molempina päivinä ja Daki rodun paras veteraani.

Eilen kävimme Pyryn kanssa silmätarkissa ja kaikki oli OK, nyt jäädäänkin odottelemaan kiimojen alkua, saa nähdä yllättääkö Pyry tänä vuonna vai tuleeko perinteisesti juoksut elokuun aikaan.
Kesä on loistavaa aikaa, mutta niin noppeeta, ettei mukana taho pysyä. Oikein ihanaa kesää teille kaikille!!!

3.4.2016
Hieno alku vuodelle 2016!!! Kennel Namahu's RODUN PARAS KASVATTAJA SUOMESSA 2015!! Lumo, FI MVA JV-14 Namahu's Dalvvas Niehku RODUN PARAS TM SUOMESSA 2015!! Onnittelut ja kiitokset kasvateilleni ja heidän omistajilleen!!!!

Kevät on jo alkanut näkyä myös meidänkin perukoilla, lumi sulaa pikkuhiljaa ja linnut laulelee, koiruudet puottavat tasaisen varmasti karvojaan ja suunnitelmat lähenevät pikkuhiljaa. Pentusuunnitelmien toteutumista odotan kuin kuuta taivaalle :)
Aslak pyörähti Kemijärven näyttelyssä pitkästä aikaa saaden sertin ja ollen ROP! Martta oli mukana saaden ERIN :) Kummallakin on nyt yhdestä sertistä kiinni MVA, Lumo onkin uusin MVA kasvateistani, onnea viel kerran!!
Seuraavana viikonloppuna on Tiibetinmastiffien erikoisnäyttely Kuopiossa, sinne siis :) Oikein ihanaa kevättä kaikille ja hienoja hetkiä koiruuksienne parissa. Täällä on aloitettu pyöräilykausi, meidän koiruudet rakastaa sitä, hyvää vaihtelua itsellekin.

"Nähdä maailma hiekanjyvässä ja taivas kedon kukassa, kannattaa kädessään loputtomuutta ja viettää ikuisuutta tunnissa." - William Blake

Hyvää kevättä kaikille!

14.1.2016
Vuosi on vaihtunut ja alkoi hienosti! Kajaanin kansainvälisessä näyttelyssä 9.1 Lumi oli rotunsa paras ja Daki rodun paras veteraani ja PN4 :) Kasvattini Martta sijoittui kolmanneksi saaden vara sertin ja vara cacibin!! Hienoa!! Tuomarina toimi Harry Tast.

Uudet tuulet puhaltaa ja ensi syksyn pentusuunnitelmat ovat varmistuneet, lisää tietoa pennut sivulla.

"Jos elämäsi tuntuu tylsältä, teroita se!" Näinhän se on, täällä ei taida tylsää päivää ollakaan, ainakin tuntuu siltä, koiruudet nauttii pakkasesta ja lumesta, pirttiä saa lämmittää urakalla ja aika kuluu liitäen. Uusia kuvatuksia tulossa lähiaikoina, sekä kuvia Pyryn tulevasta sulhasesta. Hyvää talven jatkoa kaikille!


12.12.2015
Joulukuu on jo pitkällä, sivujen päivitys on ollut jo pitemmän aikaa ison työn alla, tietokoneemme on sitä mieltä että se ei aina onnistu ;) jospa nyt saisimme päivitettyä hippasen useammin.

Pennut ovat jo yli 7 viikkoa ja lähtevät kohta uusiin koteihinsa. Aika on mennyt niin äkkiä ettei uskoisikaan pentujen touhuja seuratessa. Pennut ovat erittäin rohkeita ja kasvavat kovaa vauhtia. Pyry-äiti on erinomainen mamma, kuten äitinsä ja äitinäitinsä, olen heistä erittäin ylpeä.
Pentujen kuvat (ylhäällä) ovat muutaman viikon vanoja, uusia tulossa lähiaikoina. Lumi on peittänyt maan ja pakkasia odotellaan, onkin ollut niin lauha talven alku etten toista tällaista muista. Penuille oma sivu tehty :)
Uusia pentusuunnitelmia ensi vuodeksi ;) Emänä näiden mussujen äiti Pyry ja isästä tietoa lähiaikoina lisää.
Oikein hyvää ja maukasta Joulun odotusta teille kaikille!!!!


25.10.2015
Pyryn pennut syntyivät 21.10. 6 upeaa mussua, 2 narttua ja 4 urosta. Kaikki pennut ovat varattuja.Pyry ja vaavit voivat erinomaisesti.
Syksyinen vesisaje piiskaa nurkkia, sisällä tuhisee kuusi isoa ja ihanaa nassua :) aika menee kiitäen pentulaatikolla seuratessa mussujen tuhinaa ja liikkeitä, tätä on ootettu pitkään ja nyt he ovat täällä. Kuvia tulossa enempi myöhemmen. Ensi vuodelle on jo uudet pentusuunnitelmat, soittele jos halluut kuulla lissää. Hyvää alkutalvea kaikille!

Vieraskirja on "kaput" joten yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla :)

16.10.2015
Aika suorastaan lentää. Pyryn laskettuaika lähenee, ensi viikolla (vko 43.) pienokaiset syntyvät :)
Salon näyttely reissu meni paremmin kuin olisimme uskaltaneet toivoakkaan! Kasvattimme "Lumo", Namahu's Dalvvas Niehku oli molempina päivinä ROP. "Daki" Tejakes Dakini Namahu oli 26.9 PN4 ja ROP Veteraani! Sai myös parraimman pään ja liikkeiden palkinnon! Tuomarina toimi Marja Talvitie.
27.9 erikoisnäyttelyssä Veteraaniluokkansa toinen!! Tuomari Eisner Uschi. Todella hienoa melkein kymppivuotiaalta!!! "Lumi" Namahu's Ang-ki Chii teki näyttävän paluun näyttelykehiin ollen 26.9 PN2!! ja 27.9 PN3!!
Namahu's Kasvattajaluokka oli Talvitien tuomaroimana Kasvattajaluokkien paras ja sai KP:n. Seuraavana päivänä Uschi Eisner sijoitti luokkamme toiseksi KP:n kera :) ei pöllömpää :D
Erikoisnäyttelyssä oli myös Jyrän jälkeläisluokka, oli se niin hieno että ihan tippa tuli linssiin, voitokkain tuloksin! Jyrä suorastaan loisti jälkeläistensä kera, kiitos siitä kuuluu näiden hienojen jälkeläisten omistajille!!! Kuvia tapahtumasta myöhemmin, kiitos mukana olleille!! Oli raskas mutta erittäin antoisa reissu! Seuraavat näytelmät Kajjaanissa :)

Nyt jäämmekin odottamaan pienokaisten syntymää ja jos pentuset kiinnostaa niin rohkeasti vaan yhteyttä :)
Erittäin hyvää talven alkua kaikille! Täällä on ilmat taasen todella lämpimät, yleensä ollut lunta jo tähän aikaan mutta tänä syystalvena sitä saakin odottaa..

16.9.2015
Pyry on kantavana :) Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 43. Salon TDE:tä & erkkaria ootellaan joten sinne siis! Hyvää syksynjatkoa!! Vieraskirja on "kaput" joten yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla :)

24.8.2015
Vauhdikas viikonloppu takana :)
Kävästiin rovaniemen ryhmänäyttelyssä 22.8 ja Pyry oli ROP ja Daki tälläkertaa EH, tuomarina oli Elina Haapaniemi.
Pyry on nyt astutettu, tuplasimma suunitelmamme ja kaksoisastutimme Pyryt, lisätietoja Pennut sivulla. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan tulevaa, hyvää syksyn jatkoa kaikille!

17.8.2015
Syksyä odotellessa..Ilmat ovat kyllä niin lämmenneet että ei uskoisi olevan jo elokuu loppupuoli.
Pyryn astutus lähenee, kiimat jo hyvällä mallilla ja astutus tällä tai ensi viikolla.
Oulun ja Joensuun näyttelyt menivät mallikkaasti, Pyry ROP molenpina päivinä ja Daki ROP veteraani myös molempina päivinä. Suuren suuri kiitos tyttärelleni <3 ja kiitos taas jälleen kerran taustajoukoille ja kanssa kilpailijoille, hauskaa oli.
Toivottavasi kaikki menee suunnitellun mukaan ja näemme/kuulemme pikkutassujen viipotusta muutaman kuun päästä!
Vieraskirja on heittänyt hanskansa nurkkaan :D joten yhteydet puhelimitse tai sähköpostilla. Hyvää syksyn alkua kaikille!

21.6.2015
Kesä on tullut suuren itikkalauman kera, onneksi kesään kuuluu muutakin :D Viimeinkin täällä on ilmat alkanu lämpeneen, koiruuksien mielestä kylläkin ihan ehottomasti paras kevätkesä, ei oo tarvinnu kuumuuesta kärsiä, noh.. saa nähä tarviiko koko kesänä.
Hamiminassa Namahu's Dalvvas Niehku "Lumo" oli VSP, Riihimäellä ROP!! Onnea Anu ja Lumo!! Rovaniemen KV näyttelyssä Namahu's Divvras Diamanta "Martta alias Niehku" oli ROP ja sai ensimmäisen CACIBIN!! Onnea Miia ja Martta!

Muutamia näyttelyitä on tulossa kesän mittaan ja kaikkea muuta kivaa suunnitteilla, oikein hyvää kesää kaikille!!!!

9.5.2015
Kevät on jo niin pitkällä että kesää ootamma. Koiruudet vihtaa karvaa kovaa vauhtia, paitsi Lumi :) hän on kuin eskimo. Noh.. kesää ootellessa..
Käväsimme Outokummussa näyttelyssä ja Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi oli ROP ja Daki, Tejakes Dakini Namahu oli veteraanien 2. Kavattimme Martta oli Vaasan suuressa näyttelyssä ROP!! Onnea Miia ja Martta!!
Kesälle olemme suunnitelleet vaikka ja mitä, mutta syksyä ootamma kuin kuuta taivaalle :) Toivottavasti aika menee pian.

"Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen. Onnellisuus on avain menestymiseen. Jos pidät siitä mitä teet, onnistut varmasti."
— Herman Cain
"Suurin onni elämässä on vakuuttuneisuus siitä että meitä rakastetaan meidän itsemme tähden, tai pikemminkin siitä huolimatta."
— Victor Hugo
Näiden aforismien siivittämänä toivotan teille oikein ihanaa kevään jatkoa!!

19.2.2015
Vuosi alkoi loistavasti. Pyrystä tuli vuoden 2014 Rodun Paras Tiibetinmastiffi Suomessa ja Lumosta, Pyryn siskopuolesta (Lumi x Kujo edellisvuoden pentueesta) tuli rodun paras juniori 2014!!!! Sekä Neerusta (Jyrä x Ilona), joka on myös Pyryn siskopuoli, Suomen paras pentu 2014!!

Aslakistakin tuli (ainakin omasta mielestään ;) ) suomen paras isukki :D yhdeksän ihanan pennun ylpeä isä.
Talvi on parraimmillaan, lunta riittää ja hankikin kohta kantaa. Aurinkokin jo lämmittää, mitäpä tässä toivoisi muuta kuin oikein hyvää jatkoa teille kaikille ja jännityksellä jäämme odottamaan Pyrylle kehkeilemiä suunnitelmia. Hyvää keväänalkua teille kaikille!

8.1.2015
Uusi vuosi ja uudet suunnitelmat..
Seuraava pentusuunnitelma on julkaistu :) Lisää tietoa yhdistelmästä Pentuja sivulla, Möhkis on kultainen poika Jyväskylän läheltä ja sopii Pyrylle erinomaisesti. Kumpainenkin on terve rodun edustaja ja Möhkiksen takaa tulee uutta verta Nepalin puolelta. Möhkiksen äiti on Nepalin tuonti ja poika asustelee lammastilalla useiden samankaltaisen kaveruksen kera. Odotan jo kovasti suunnitelman toteuttamista :)

Ensi viikonloppuna Kajaanin näyttely ja tälle vuodelle suunnitelemissa vaikka ja mitä. Pakkaset paukkuivat ja välillä räntä lentää, erittäin vaihteleva on tämä talvi ollut säiden kannalta, luntakin on jo riittämiin. Uusia kuvia Kuvat sivulla.

16.12.2014
Hyvää Joulun aikaa!

Timantit kauniit puissa kimmeltää. Tonttu pieni metsää kohti askeltaa. Hiljaa kuiskii puissa tuuli, kauniisti sade metsää koristaa.

Alla kuusipuun tonttu pieni taivaalle katsahtaa, tähteä kirkasta odottaa. Siellä loistaa valo ikuinen, takana metsän hämyisen.

Hymyillen takaa varjojen, tonttu pieni matkustaa. Katsoo kohti ikkunaa, jonka kynttilä koristaa. Joulua hän odottaa, polkua pitkin vielä vaeltaa.

Näkee valon ihanan: tähden toivon ja rakkauden. Joulu jälleen luonamme on!


Nallen joulu
Kellon soiton kuuli nalle yks kaks lumihuovan alle, pystyyn nosti pörröpäänsä kummasteli näkemäänsä.

Metsän halki piippalakit joulutontut, punalakit, sekä itse joulupukki, jonka parta kuuraa kukki, pulkissansa ajelivat, hymyilivät, huiskuttivat...

Jäseniään venytteli nalle, tuhmaa tuumiskeli, kunnes jonon loppupäästä kuului huuto: älä säästä vaan nyt juhlan kunniaksi popsi tämä!

Hunajaksi eteensä noin nakatun, hienoon tapaan lakatus käärön heti nalle haistoi avasi ja maistoi, maistoi... Nukkui sitten uudestaan hyvä hymy huulillaan. Hyvää Joulua <3

10.12.2014
Joulukuu on jo pitkällä, Hyvää Joulun Odotusta kaikille!!!!
Käväsimme marraskuun alussa Tiffishowssa ja hyvin meni, Tiffishow on epävirallinen värierikoisnäyttely tiibetinmastiffeille, tuomarina oli Marta Kowalska Puolasta. Pyry voitti kaiken ollen BIS1.

Voittaja näyttelyt olivat itsenäisyyspäivä viikonloppuna, hienosti meni sielläkin. Namahu's Divvras Diamanta "Martta" sai Hensingin Winnerissä Junior voittaja tiettelin ja suraavana päivänä oli sisaren Namahu's Dalvvas Niehkun eli Lumon vuoro saada tietteli itselleen! Onnea onnea heille!!! Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi sai Voittaja näyttelyssä Voittaja 2014 tittelin ollen VSP, Pyryn veli "Armas" Namahu's Ciegusvuohta oli "Erittäin Hyvä" molempina päivinä. Daki mummo, Tejakes Dakini Namahu yllätti molempina päivinä ollen ROP Veteraani ja saaden voittaja tietttelit molemminlta päiviltä!
Hieno reissu kaikenkaikkiaan ja seura mitä mainioin. Molempina päivinä oli myös Namahu's kasvattaja luokka "ryhmä rämä" ja olimme toisia kumpanakin päivänä.

Kuvia tulossa myöhemmin lisää kuvat sivulle :)

Jäät kantaa ja luntakin on vähän, vähäistä on lumen määrä moneen muuhun vuoteen verrattuna mutta pienikin määrä riittää :) Oikein ihanaa joulun aikaa ja lämpöisiä ajatuksia kaikille!

27.10.2014
Kesä oli hieno ja lyhyt, syksy on loppumaisillaa, talvea ei viel näy mutta pilkahdus siitä on jo tullut iloksemme. Pakkastakin on ollut jo toistakymmentä astetta, välillä luntakin saman verran, mutta jälleen kaikki on sulanut ja aurinko lämmittää meitä ja mieltä koiruuksien kera. Kummallisen lämmin syksy jälleen, voisi jo talvi tulla.
Kuvat sivulla uusia kuvatuksia.

Käväsimme Seinäjoella näytelmissä erinomaisin tuloksin. Daki, Tejakes Dakini Namahu sai ensimmäisen vereraaniluokan VSP:n tuloksin VET ERI VEK1 SA VET VSP!!! Hienosti meni, huonolle ei hävitty ;) Dakin ensimmäinen sulho, eli Lumin isä oli VET ROP Of Zlazano Lo-mar, hyvä Remu!!!! Kisassa oli mukana myös Lumin ja Kujon pentuista: Namahu's Dalvvas Niehku "Lumo" JUN ERI JUK3 SA PN4, sekä Namahu's Divvras Diamanta "Martta" jota Niehkuksi pienenä kutsuin JUN ERI JUK2 SA PN2 VASERT!!!! Olihan siellä "tyttöjen" isäkin mukana kisoissa, hieno päivä kerta kaikkiaan! Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi: Val ERI VAK1 SA PN3 ja hänen veljensä "Armas" Namahu's Ciegusvuohta joka oli PU4!!! Hienoa!!!! Onniattelut kaikille kasvateille!!!!
Seinäjoella tuli se kauan odotettu kasvattajaluokka :) Luokassa oli eri värejä ja kahdesta eri pentueesta, mutta selvä yhtäläisyys oli nähtävissä koska siinäpä menestyttiinkin erinomaisesti!! Namahu's ROP kasvattaja ja KP! Tuomarina oli Paavo Mattila, arvostelussa lukee näin: "Kaunis, tasalaatuinen ryhmä, kahdesta eri yhdistelmästä, kauniita hyvin rakentuneita koiria, hyvänmalliset päät, hyvänlaatuiset turkit, hyvät liikkeet, miellyttävät luonteet, hyvin onnistunutta kasvatustyötä josta parhaat onnittelut!"
Kiiiiiitooooos!
Näyttelyt ovat kiva harrastus ja tuovat vaihtelua arkeen, mutta tärkeintä on aina se, kun koiruudella on hyvä koti, saavat toteuttaa itseään ja tehdä sitä mihin nämäkin turrukat on luotu, muut asiat/harrastukset tulevat sen lisäksi jos näkee sen tarpeelliseksi. Nämä turiaanit ovat perheenjäseniä henkeen ja vereen ja sen kyllä huomaa :) Hyvää talven alkua, jospa sitä lunta taasen tulisi ja kelit kuivaisi, loskakelistä on saatu jo tarpeeksi.
Päivän ajatelmat: Miksi kysyisin toisilta, voinko lämmittää saunan päivällä, kun itse tiedän missä on puut/sähkönappula? Usein teemme itse suurimmat esteemme itsellemme, eivät muut. - Lea Klemetti -
Herääminen on aina paras hetki vuorokaudesta. Olitpa kuinka väsynyt tahansa, tunnet sisimmässäsi, että mitä tahansa voi tapahtua. Vaikka mitään erikoista ei tapahtuisikaan, se ei haittaa pennin vertaa. Mahdollisuus on olemassa. Se riittää.

Näinhän se on :)

28.7.2014
Kesä on mennyt suorastaan juosten, näyttelyissä on käyty ja tuskasteltu kuumuuden takia. Koiruuksille aivan liian kuumaa keliä, mutta onneksi ne on suurinosa kesäkarvassa :)

Namahu's Dalvvas Niehku "Lumo" käväsi meitä viihdyttämässä, siitä yllä pari kuvaa, Lumo kerkesi hurmata meistä jokaisen, hieno tyttö. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI14027%2F14&R=230

Elokuu on jo "ovella" ja suuret näyttelyt edessä, Helsinkiä kohti matka käy. Ennätysmäärä tiibetinmastiffeja niin erkkarissakin kuin maailmanvoittajassa. Hyvää loppukesää kaikille!

21.5.2014
Kylläpäs aika on tääs vierähtänyt vauhdilla. Koneen kanssa on ollut hieman ongelmia joten jospa tästä lähin päivityksiä tulisi hieman tiheempää ;)

Käväsimme Pyryn kans Joensuussa "näytelmissä" 17.-18.5 ja hyvinhän siel meni, Pyry oli molenpina päivinä Rotunsa paras! Sunnuntaina oli tuomarina tiibettiläisiin rotuihin erikoistunut tuomari Bernardis Karin, erittäin mukava ja asiantunteva immeinen. Kiitokset viel kerran Eevalle ja Jarille yöpaikasta ja tietenkin Merville kun toi Murun näytille näyttelyyn <3

Ensi viikonloppuna jälleen näyttelyreissu, saas nähdä miten käy.
Lämmintä on riittänyt, koiruudet ovat aikas bikini-kunnossa, talvikarvat on tippuneet ja nyt nautiskellaan tulevasta kesästä. Lisää kuvia tulossa myöhemmin.
Oikein hyvää kesänalkua teille kaikille!!

13.4.2014
Kaikki pennut ovat saaneet omat kotinsa. Ei pentuja vapaana.
29.3. kävimme Kemijärven näyttelyssä hyvin tuloksin. Aslak Namahu's Ceargganas sai ensimmäisen sertinsä ollen urosten paras ja VSP!!! Pyry Namahu's Ceaggai Barfi oli Rop.
Terveystuloksia: Namahu's Ceargganas, lonkat A/A kyynärnivelet 0/0, silmät OK. Namahu's Ceaggai Barfi, lonkat A/A kyynärnivelet 0/0, silmät OK, lievä Distichiasis.

Pentuja viel vapaana kennel Zeriidaksessa, http://www.zeriidas.com :) Hyvää kevään jatkoa kaikille!!!

18.3.2014
Maaliskuu jo rientää vauhdilla, aurinko paistaa ja hanget kantaa. Pakkastakin on riittämiin, aamuisin -20. "Niehku" pentu etsii vielä omaa kotia, reipas pentu joka mennä vilistää toisten mukana kaikessa toiminnassa.

Koiruudet alkavat pikkuhiljaa irrotella talvikarvojaan, toiset enempi ja toiset vähempi, tästä se alkaa, karvojen lentely ;)
Oikein hyvää kevään alkua teille kaikille, jos "Niehku" pentu kiinnostaa niin otappa reippaasti yhteyttä niin kerron hänestä mielelläni lisää.

-Pentu myytävänä. Kuvia Facebookissa-


28.2.2014
Pellon näyttelyssä 15.2 Pyrystä tuli muotovalio!!!! Aslak oli myös mukana ja hienosti meni, pitäisikö sanoa että Erittäin hyvin.

YKSI hieno Tiibetimastiffin alku etsii viel omaa kotia.

Kylläpä on ollut lauhat ilmat, aivan huhtikuiset ilmat. Huhtikuussa on jo varmaan kevät aikas pitkällä jos tätä menoa jatkuu. Seuraava näyttely Kemijärvellä :)

11.2.2014
Pennut kasvavat kovaa vauhtia, ikää jo 9 viikkoa. Suurinosa heistä on jo levittäytynyt ympäri Suomenmaatamme, vapaana vielä 2 ihanaa Tiibetinmastiffi tyttöä.

Nyt ovat säät meitä hellineet, ei ole pakkaset purreet, hieno ilma, linnut ovat alkaneet laulaa jo eri tahtiin, onkohan jo kevään alun tuntua ilmassa. Lauantaina näyttely Pellossa. Hyvää helmikuuta kaikille!!!
-Pentujen kuvia 1. Facebookissa-


-Pentujen kuvia 2. Facebookissa-

-Pentujen kuvia 3. Facebookissa-

-Pentujen kuvia 4. Facebookissa-


3.2.2014
Tänään viimein tuli pentujen polveutumis tulokset, kaikkien pentujen isä on Zeriida's Quirinus "Kujo". Tällä kertaa kaksoisastutuksesta huolimatta on vain yksi isä. Vapaana 1 uros ja 2 narttua.


29.1.2014
Jyrä täytti 25.1. jo 7 vuotta ja vasta oli pikkanen pojan-jölli kun ranskanmaalta tänne muutti. Namahu's C-pentuekin täytti jo 2 vuotta :)
Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi valittiin Suomen Tiibetinmastiffit RY;n järjestämässä vuoden tiibetinmastiffi kisassa vuoden 2013 Vastakkaisen Sukupuolen Parhaaksi!! Hienosti isänsä ja äitinsä jälkiä astelee tämä tyttönen.
Pennut kasvaa kovaa kyytiä, kohta onkin se hetki kun pennut muuttavat tuleviin koteihin. Aika on mennyt entistäkin nopeemmin, ikävä tulee näitä nassikoita. Vapaana 3 hienoa pentua, 1 uros ja 2 narttua. Soittele jos pentuset kiinnostaa!!!

17.1.2014
Tänään vietetään Namahu's B-pentueen synttäreitä!!! Onnea Lyly-Kyllikki ja hänen sisaruksensa!!!
Pennut kasvavat kovasti, ulkona on jo käyty tiuhaan ja vilskettä & vipinää riittää. Pakkaset ovat hieman hijastaneet ulkoilua mutta eiköhän ne jossain vaiheessa hellitä.
Vapaana 4 hienoa pentua, 2 urosta ja 2 narttua. Soittele jos pentuset kiinnostaa!!!


13.1.2014
Kajaanin näyttelyssä Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi: NUO ERI NUK1 SA PN1 VSP SERT CACIB!! Hienoa Pyry ja Saana!!!!
Aslak oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä ja aloitti.. pitäisikö sanoa että ERINOMAISESTI, Namahu's Ceargganas: Nuo ERI NUK1.

Pennut voivat hyvin, sirutukset ja DNA-testit on otettu, nyt odottelemme tuloksia.
Vapaana 4 hienoa pentua, 2 urosta ja 2 narttua.

5.1.2014
Hyvää uutta vuotta 2014!!!
Vuosi on alkanut pentujen touhuja seuratessa. Kiitos ystävillemme, vuosi alkoi hienosti!
Pennut ovat 4 viikkoa, painoa ja kokoa on alkanut tulla merkittävästi, hienoa Tiietinmastiffin alkuja kaikin puolin. Ensi viikolla DNA-testit ja sirutukset.


28.12.2013
Joulukuu on jo lopuillaan, kohta onkin jo vuosi 2014. On taas aika muistella vuoden tapahtumia. Aika vaan menee omia polkujaan, mukana ei tahdo pysyä.
Seuraava näyttely Kajjaanissa tammikuussa.

Pennut ovat kohta jo 3 viikkoa, alla oleviin linkkeihin päivitän uusia kuvia, aina kun vaan kerkiän. Vapaana vielä yksi B&T poika ja 3 tyttöä joista yksi kultainen väritykseltään.


21.12.2013
Pennut kohta jo 2 viikkoa. Uusia kuvia tulossa lähiaikoina.
Silmät hieman jo sirrillään tutkivat maailmaa, haparoivia askeleita, pentujen tuhinaa ja emon lämpöä ja rakkautta, lasten iloisia ääniä, Joulun tuoksuja, jännitystä, siitä on meidän Joulu tehty. Joulun valot tuikkivat, lunta sataa hiljalleen.
Oikein hyvää Joulun aikaa kaikille!!!

Pentuja varattavissa.
Lisätietoa pentueesta Pennut sivulla.

Kuusen alla on kummaa puhinaa, karvaisen kuonon jouluista tuhinaa,
heilahtaa kuusen katveessa tassu, kurahtaa vihreän varjossa massu,
joulukarhu on asialla oksien peitossa kuusen alla.

Karhulla mielessään jouluiset ilot, purkki ja lahjat ja omenakilot.
Siksipä heilahtaa karvainen tassu, siksipä kurisee massu,
että on tarpeen hetkinen vartoa, odottaa, paastota, punoa vartoa.

Jälkeen koulun on odotus joulun, kaikkein kauneinta maailmassa.
Karhun mielessä joulu väikkyy, kynttilän valo silmissä läikkyy.
Mieli on auvoinen, mieli on avoin, viettääkseen joulua jouluisin tavoin.
-Elina Karjalainen-

14.12.2013
Pennut kasvavat tohinalla. Päivä päivältä kehitys on huimaa. Muut koiruudet nuuskuttelevat uusia tuoksuja ja kuuntelevat rauhallisen innostuneesti vauvojen ääniä.. ja herkuttelevat, ilmiselvästi Joulu on tulossa.
Oikein hyvää Joulun odotusta kaikille!!!

-Pentujen kuvia Facebookissa-


9.12.2013
Lumi, Namahu's Ang-ki Chii on synnyttänät tänään!! Pentuja varattavissa. Lisätietoa pentueesta Pennut sivulla.


25.11.2013
Pentuja odotettavissa viikolla 50. Lisätietoja Pennut sivulla!

Marraskuu on jo pitkällä, Lumi kasvattelee pentu-massua kovaa vauhtia. Lunta on sajellu sopivasti, nyt alkaa jo näyttääkin talvelta.

Odotan jo niiiin kovin että pentuset tulee maailmaan, odotukset on suuret monin tavoin. Ottakeehan reippasti yhteyttä jos pentuset kiinnostaa, kerron mielelläni lisää.


11.11.2013
Lumi, Namahu's Ang-ki Chii on kantavana, pentujen odotetaan syntyvän viikolla 50. Lisätietoja Pennut sivulla :)


28.10.2013
Lumi, Namahu's Ang-ki Chii on astutettu, ultra marraskuun puolessa välissä.

Lokaakuu on jo loppupuolella, äkkiä se aika vaan menee ;) Nyt pitää jo pikkuhiljaa suunnitella ensi vuotta, mitähän sekin tuo tullessaan :)
Lunta on satanut, pakkasta on ollut.. Lumi on sulanut ja taas plussan puolella, todellinen lokakuu sittenkin, vaikka luulimme jo että tällä kertaa pääsemme ohittamaan tämän "loska-kuun".
Lumi on omasta mielestä' erittäin raskaana ;) saa nähdä sitten.. Hän haluaisi vain makoilla sisällä, sohvalla tai sängyssä tietenkin <3 Kohta onkin jo marraskuu ja jäämme odottamaan hyviä uutisia ;) Oikein hyvää alkavaa talvea teille kaikille, jos tuleva pentueemme kiinnostaa, ottakaa reippaasti yhteyttä, kerron mielelläni lisää.


13.10.2013
Lumi, Namahu's Ang-ki Chii on astutettu, ultra marraskuun puolessa välissä <3 <3

Lisätietoja Pennut sivulla :)


17.9.2013
Porvoo 15.9.2013 Tuomari Torbjör Skaar. Namahu's Ciegusvuohta, "Armas". Om. Anu Manninen ja Jari Mäkelä. NUO ERI NUK1 SA PU1 ROP SERT.
Namahu's Ceaggai Barfi, Pyry. NUO ERI NUK1 PN1 VSP SERT.
Voiko enää hienommin mennä!! Hienoa Pyry ja Armas!!! <3 <3 Pentusuunnitelmiin on tullut hiukan muutoksia, siitä tarkemmin Pennut sivulla. Lumilla on jo alkanut juoksu, joten uutisia asiasta enempi kun alkaa tapahtumaan ;)
Hyvää syksyä kaikille!!!

10.9.2013
Käväsimme viikonlopun Joensuussa, näyttelyssä ;), ensimmäisenä päivänä Pyry VSP ja Pyryn ihana veli-poika, Namahu's Coakal Cohki, Jörö oli ROP. Hienosti meni kaiken kaikkiaan, seuraavana päivänä olikin ERIn päivä. Hieno reissu ja hienot ilmat kruunasivat viikonlopun. Kiitokset Eevalle ja Jarille yöpaikasta!!

Pentusuunnitelmat etenevät, odottelemme kiimojen alkua, tänä vuonna voikin olla suunnitelmat etuajassa, tarkemmin siitä kun asiat etenee. Pentusuunnitelmasta tarkemmin "Pennut" sivulla.

Seuraava näyttely onkin Porvoossa, siellä on huima määrä Tiibetinmastiffeja tällä kertaa, kannattaa tulla katsomaan jos haluaa nähdä ja kokea erinvärisiä sekä hyvin erilaisia Tiibettiläisiä samalla kertaa :) Nähdään siellä!!! Kuvia ja muita juttuja näyttelyn jälkeen ;) Hyvää syksyn jatkoa ja jos pentusuunnitelmat kiinnostaa, ottakee ilmanmuuta yhteyttä, kerron mielelläni lisää!!

6.8.2013
Haapajärvi 4.8.2013 Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi NUO ERI NUK1 SA PN1 ROP SERT!!!! Tuomari Marja Talvitie.

(Pyryn veli), Namahu's Coakal Cohki käväisi Iisalmessa ollen Nuorten paras saamalla ERI:n, SA:ta ei tällä kertaa tullut kesäkarvan takia, Jörö oli ainut joka sai ERI:n!!! Hienoa Jörö ja Jonna!!!!!

Huh hellettä!!! Jospa pian tulisi syksyiset tuulet ja tämä helle hellittäisi, koiruudet aloittaa toista karvanlähtö kertaa tälle kesälle, meillä kun yleensä lähtee osalta jo aiiiiikasin keväällä ja tähän aikaan koiruudet ovat jo kovassa karvassa, mutta nyt tämä helle taitaa olla koiruuksille hieman liikaa.. Niin monelle muillekin, heh, mie ainakin tykkään viileimmistä ilmoista ;)

Ensi viikonloppuna Joensuuhun!!

31.7.2013
Heinäkuun viimeinen päivä, äkkiä se aika vaan menee. Lumi ja Jyrä kävivät silmätarkastuksessa ja kaikki olivat OK, Jyrällä pari ylimääräistä ripseä mutta ei muuta.

Oulun näyttelyssä ei olisi voinut paremmin mennä, Lauantaina 13.7. Jörö (Pyryn veli), Namahu's Coakal Cohki oli ROP ja Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi oli VSP!!!! Sunnuntaina 14.7.2013 Pyry oli ROP!!!! Hienoa Jörö & Pyry!!!!

Seuraava näyttely onkin 4.8. Haapajärvellä ja sitten Joensuussa sekä Porvoossa ;)

Ensi talven pentusuunnitelmat etenevät ja pennut sivulla lisää infoa asiasta!!

Muutama aforismi elämästä:

•Ei koskaan kannata puhua paskaa, sillä joskus saattaa joutua syömään sanansa.

•Kiire on sellainen ajan olomuoto, jonka vallitessa aika täyttää kaiken tilan.

•Todellinen ystävä ei koskaan asetu poikkiteloin tiellesi - ellet sitten ole matkalla alaspäin.

Oikein hyvää kesänloppua ja kohta alkavaa syksyä!!!!

3.7.2013
Heinäkuu...13.-14.7. Oulun näyttely. 15.7. silmätarkastuksia: Lumi& Jyrä. Nuorempien koiruuksien kuvaukset yms. tutkimukset tulossa..

Kesä on menossa hyvää vauhtia, itikoita on melkoisesti ja paarmoja sitäkin enempi. Koiruudet ovat aika lailla kesäkarvassa. Karvojen pölinää onkin riittänyt ihan kiitettävästi.
Juhannus meni hyvien ystävien kera, kiitos viel kerran Anulle ja Jarille!!! Oli ihana nähdä!!

Kuumuutta on ollut tarpeeksi, juuri eilen ejattelin että tulis jo lunta, heh. Noh, kohta onkin jo syksy, valitettavasti tai onneksi.. miten vain haluaa.. ;)

Täsäpä muutama ajattelemisen aihe:
"Maailmalle olet vain joku, mutta jollekin koko maailma. Älä unelmoi elämääsi, vaan elä elämääsi."

"Aiemman kokemuksen tulisi olla majakka, joka näyttää meille tietä, eikä laituri, johon kiinnitämme aluksemme.."

"Onni on kuin perhonen - juuri kun olemme olemme aikeissa tavoittaa sen, se livahtaa pois. Mutta jos istumme hiljaa paikoillamme, se saattaa laskeutua päällemme."

Hyvää kesän jatkoa!!!
Ensi talvelle suunnitteilla pentue, siitä tarkemmin terveys tuloksien tullessa.

31.5.2013
Huomenna alkaa kesäkuu ja lapsilla lomat! Hellettä on pitänyt, jo viikkoja melkein +30 tai vähän alle. Huh hellettä, itikatkin ovat taas saapuneet meidän riemuksi, toivottavasti niitä ei tänä kesänä olisi hiiiiirveeeesti, onhan niitä ;).

Käväsimme Jämsän näyttelyssä 18.5. Pyry menestyi erinomaisesti ollen; JUN1 JUK1 SA PN1 SERT ROP!!! Hieno reissu kaikin puolin! Kiitoksen Aimelle ja Miksulle majoituksesta, oli niiiiiin hienoa nähdä jälleen ja Rampukalle & Simolle isoooo hali!!

Huomenna on se aika vuodesta kun monessa koulussa kajahtaa tuttu suvivirsi, oikein hyvää kesää kailille!! Seurava näyttely Oulussa!!

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks' luopi, sen kutsuu elohon.

Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa,
puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi hyvyyttäs', Jumala,
ihmeitäs' julistaapi se vuosi vuodelta.

Taas linnut laulujansa visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä myös äänes' kuorohon ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.

6.5.2013
Pentusuunnitelmat ensi talvelle ---> Pennut sivulla. <3

4.5. oli Kajaanin ryhmänäyttely, Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi sai tuloksen JUN ERI JUK1, erinomaisesti meni!!! Pyryn veli poika Namahu's Coakal Cohki, "Jörö" sai saman tuloksen; JUN ERI JUK1, SA;ta ei tällä kertaa saanut kukaan. Tällä viikolla on Rovaniemen näyttely, mutta me ei sinne päästäkään, seuraava näyttely Jämsässä!!

Tälle viikolle luvattu hirmuista hellettä.. mitenhän myö selvitään siitä ;)

1.5.2013
Lumi suli kovaa vauhtia. Vappukin meni siinä sivussa. Nyt onkin jo toukokuu, ensi viikonloppuna Kajaanin näyttely ja sitten Rovaniemelle. Koiruuksilla karvanlähtö parhaimmillaan. Saa nähdä tyttääkö "tuomari" kasvattomasta tiibetinmastiffi tyttösestä ;)

Oikein ihanaa kevättä kaikille, kevät on hienoa aikaa, kaikki alkaa kasvamaan, ilmat lämpenee ja viel ei ole niitä itikoita.. kohta nekin riettahat tulee meidän kiusaksi.

Tässäpä runo kevään kunniaksi:
Kevät
Se pulppuaa purona puitten alla
se livertää leivona taivahalla.
Se sinkoaa silmiini säihkyvän säteen
se kasvattaa kukkasen kulkijan käteen.

Se laineena laulaa, se käkenä kukkuu,
se itkee ja nauraa, valvoo ja nukkuu.
Se utuisen unelman onnesta antaa
se lempeä lupaa, se kaihoa kantaa!
-Annikki Kujala-

12.4.2013
Kevät tulee humisten!! Viime viikonloppuna 7.4. oli Tiibetinmastiffien erikoisnäyttely Tampereella. Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi oli VSP!!!! JUN ERI JUK1 SA PN1 SERT VSP!!! Handlerinä toimi tyttäreni Saana!!! Hienosti meni!! Lunta satoi ja tuuli kivasti, mutta näitä turjakkeitahan se ei haittaa yhtään, immeiset vain kärvötteli viluissaan. Ensi kerralla enempi vaatetta ;)

Pyryn veli, Armas menestyi myös erinomaisesti!!! JUN3!!! Onnea Armas ja Anu&Jari!!! Kiitos viel kerran yöpaikasta <3

Seuraava näyttely toukokuun alussa kajaanissa! Ja heti perään Rovaniemellä. Koiruuksien karvanlähtö on parhaimmillaan, karvat pölisee ja lumet sulaa! Hyvää kevään jatkoa kaikille!!!

26.3.2013
Pentusuunnitelmat ensi talvelle ---> Pentuja sivulla. <3

Aurinko paistaa täydeltä terältä!! Luuta hukassa, narsisseja tukassa. Hiirenkorvat höröllä, mämmivatsa löröllä. Tättärää, noita tää, terveisiä lähettää.!!
Koiruuksien karvat alkavat irtoilemaan kovaa vauhtia. Kohta puoleen täällä juoksentelee oikein kivan näköisiä puol karvattomia koiruuksia.. Pakkaset on yöllä viel kovat, mutta eipä se näy tuota karvan irtoomista hiastavan ;)
Tiibetinmastiffien erikoisnäyttely 7.4. sinne siis!!

Auringonsäde kultainen
pajun herättää.
Lämpimästi poskea sen
hiljaa silittää.
– Kevät on tullut, herää jo!
kuiskaa korvaan tuon.
– Katso ympärillesi,
kevään sulle suon.
Aika on silmut avata
pajut pehmentää.
Silkkinukalla kaunistaa
kevätelämää.
Suklaista pääsiäistä ja ihanaa kevään odotusta teille kaikille!!

12.3.2013
Maaliskuu! Aurinko paistaa jo lämpimästi, vaikkakin ei viel lumia sulattele, mutta kevättä kohti kumminkin.

Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi kävi näyttelyssä Tuusniemellä tuloksin; JUN ERI JUK2 SA PN3!! Hyvin meni meidän junnuilla!!!
Seuraava näyttely Tampereella, erkkarissa.

Ensi taleven pentusuunnitelmat ovat "lyöty lukkoon"! Ensi viikolla niistä enempi ja tarkemmin ;)

"Herääminen on aina paras hetki vuorokaudesta.
Olitpa kuinka väsynyt tahansa, tunnet sisimmässäsi,
että mitä tahansa voi tapahtua.
Vaikka mitään erikoista ei tapahtuisikaan,
se ei haittaa pennin vertaa.
Mahdollisuus on olemassa. Se riittää."


"Onni on kuin perhonen,
juuri kun olemme olemme aikeissa tavoittaa sen, se livahtaa pois.
Mutta jos istumme hiljaa paikoillamme, se saattaa laskeutua päällemme."
-Nathaniel Hawthorne-28.1.2013
Tammikuu alkaa jo olla lopuillaan. Kajaanin näyttelyssä meni oikein hyvin Pyry oli ROP ja ROP-junnu. Ryhmäkehissä pääsimme jatkoon mutta ei sijoituttu. Samaisessa näyttelyssä oli myös Pyryn veli Jörö, hänestä on kasvanut erittäin ihana ja komea Juniori!! Oli oikein ihana nähdä pitkästä aikaa. Kuvia näyttelystä Kuvat sivulla---> Kajaanin näyttely.
Koiruuksien synttäreitä on vietetty oikein urakalla! Vielä Lumin ja hänen veljiensä synttäripäivä edessä!! Onnea kaikille tasapuolisesti!! Seuraava Näyttely Tuusniemellä!

Kuvat sivulla uusia linkkejä kuviin.
Kevät talvi koittaa, aurinko alkaa pikkuhiljaa paistaa lämpimämmin, vielä se ei täälläpäin lämmitä, mutta pikkuhiljaa.. Lunta sataa, ja sitä alkaa olla jo ihan riittämiin. Puitten oksat alkavat olla melkoisen raskaista.. Lumi painaa liikaakin, oksat katkeilevat ja sähköt sitä mukaa. En muistakaan milloin olisi täällä ollut näin kaunis metsä, suurine painavine lumitykkyineen. Enkä muistakaan milloin olisi ollut näin paljon sähkökatkoja, heh. Mutta sellaista se elämä on, nautitaan ilmoista ja ootellaan tulevaa. Oikein hyvää kevät talvea kaikille!!!
Tässäpä muutama sananen ystävyydestä;
Ystäväni, jos vain voisin, niin haluaisin antaa sinulle mahdollisuuden nähdä itsesi kuten minä näen sinut... Silloin voisit havaita, kuinka verraton olet!2.1.2013
Uusi Vuosi ja uudet kujeet. Oikein hyvää ja onnekasta Uutta Vuotta 2013!!!
Seuraava näyttely 12.1. Kajaaninssa.

Vuosi vaihtui hyvissä ilmoissa, ei tuullut, ei ollut pakkasta, eikä edes satanut lunta!! Ihme kyllä, yleensä ihan päinvastaiset ilmat. Koiruudet kattelivat rakettien loistetta ja kuuntelivat pauketta. Meidän turriaiset eivät onneksi ole mitenkään paukkuherkkiä, joten meitä ei uudenvuoden räiskeet hetkauttaneet sitten yhtään.

Vanha vuosi vaihtui uuteen, aika menee liianankin äkkiä. Edelliseen vuoteen mahtui hyvin paljon kaikenlaisia tapahtumia, niin hyviä kuin loistaviakin!! Kiitän hyviä ystäviäni edellisestä vuodesta!!! Ja unohtamatta ihania kasvattejani ympäri maan!! Toivottavasti tämä vuosi tulee olemaan vieläkin onnekkaampi!!!

Tänä vuonna on suunnitelmissa Lumille, Namahu's Ang-ki Chiille pentue, myöhemmin lisää tulevasta isästä!! Uusia kuvia kuvat sivun linkeissä!!

14.12.2012
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2013!!!!

Näyttelytuloksia: Helsingin messukeskus, He-winner 8.12.2012.
Namahu's Ceaggai Barfi, Pyry, JUN ERI JUK2 SA PN4!!!! Voittaja 2012, 9.12.2012. Namahu's Ceaggai Barfi, Pyry, JUN ERI JUK3! Hienoa Saana ja Pyry!!!!!!!

Kiitokset viel Anulle ja Jarille!!! Sekä Annelle!!! Oli ihana nähdä!!!!!

Uusia kuvia kuvat sivulla,---> linkki naamakirjaan. Aika menee liian äkkiä, mutta nauttikaamme jok´ikisestä hetkestä minkä saamme kokea ja jakaa ystäviemme ja perheemme kera, koska koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan!

Kun maas' on hanki ja järvet jäässä
ja silmä sammunut auringon,
kun pääsky pitkän on matkan päässä
ja metsä autio lauluton,
käy lämmin henkäys talvisäässä,
kun joulu on, kun joulu on
Ei huolta murhetta kenkään muista,
ei tunnu pakkaset tuikeat,
vain laulu kaikuvi lasten suista,
ja silmät riemusta hehkuvat,
ja liekit loistavat joulupuista,
kun joulu on, kun joulu on
On äiti laittanut kystä kyllä,
hän lahjat antaa ja lahjat saa,
vaan seimi, pahnat ja tähti yllä
ne silmiin kalleina gangastaa;
siks mieli hellä on kristityllä,
kun joulu on, kun joulu on...25.9.2012
Syyskuu on jo loppupuolella, tänään olikin jo aamulla pakkasta ja maa peittyi kuuraan. Hieno aurinkoinen syysilma.

Koiruuksilla alkaa kohta kiihkeät ajat, kiima-aika lähestyy uhkaavasti. Tänä vuonna ei tule pentusia, ensi vuonna sitten...

Kiitos kasvattien omistajille ihanista kuvista, viime talven pennut ovat kasvaneet kovasti ja hyvältä näyttää.

Uusia kuvia kuvat sivulla; syyskuvia Kennel Namahu's.

Syksyn kunniaksi tällainen runon pätkä;

Oi loistoa syksyn metsän! Oi kirkasta voimaa sen!
Ylt'ympäri ruskeat rungot läpi havujen vehreyden,
märät kiiltävät, loistavat lehdet ja kostea sammalmaa,
— ei mikään maailmassa voi olla ihanampaa.

Joka ainoan lehden kauneus koskee sydämeen,
joka mättään väliin silmäni jää kuin uuteen syvyyteen.
Ja havut hohtavat helmissään, ja haapa alaston
käsivartensa paljaat ja voimakkaat ylös tuuliin nostanut on.
Tämä kauneus ja viileys syksyisen metsän, - sydämein sulattanut on...

Koiruudet kasvattavat jo kovaa kyytiä talviturkkia. Aika suorastaan juoksoo, toivottavasti syksy muuttuu pian talveksi. Oikein hyvää ja värikästä syksyn jatkoa kaikille!

28.8.2012
Sunnuntaina 26.8.2012 oli Rovaniemellä ryhmänäyttely, Pyry ja Aslak käväsivät ekaa kertaa elämässään kehissä ja hyvin meni. Pyry, Namahu's Ceaggai Barfi, PEN1 KP ROP pentu! Aslak, Namahu's Cearggnas PEN1, ei muuta tällä kertaa. Tuomarina toimi Hans Lehtinen.

Ilmat kylmennöö, ainakin öisin. Ja on pimmeetä, ja sitästä riittää, kunnes lumi maahan laskeutuu pysyvästi... Päivällä on vielä tosi lämpöstä. Aurinko paistaa ja puista hiljalleen lehdet varisoo pitkin pihoja. Syksy on hienoa aikaa, vielä kun ruska saapuu luoksemme, niin johan on väriloistoa kerrassaan.

Aslak ja Pyry kasvavat kovaa vauhtia. Kaikki sisarukset ovat kasvanneet kovasti ja hienoja veijareita ovatkin. Koiruut kasvattavat turkkia vauhdilla ja nauttivat viileistä ilmoista. On ne vaan hienoja kavereita, tekemistä riittää ja kaikenlaista tulloo etteen, mutta yksi asia pyssyy entisellään, kunnioitus ja rakkaus tähän alkukantaiseen ja uskolliseen rotuun, joka vie valitettavasti mennessään.

Pikkuhiljaa pitää alkaa suunnittelemaan ensi vuoden asioita. Vuoden päästä olisi suunnitteilla astuttaa Lumit uudemman kerran.

13.8.2012
Kylläpäs on aika vierähtänyt! Sivut toimivat jälleen, palvelin oli suorastaan tuiskahtanut nurin ja muutaman viikon näkymättömyys seurasi siitä tilanteesta. Kesä on selvästi muuttumassa syksyksi, vaikkakin ilmat ovat lämpimät, mutta yöt sentään jo erittäin viileät.

Kuopion tulokset;
Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Tountra, "Jyrä":
Kuopio 3.8.2012 VAL ERI VAK1 ROP, tuomari; Malo Alcrudo Rafael, Spain.
Kuopio 4.8.2012 VAL ERI VAK1 ROP, tuomari; Wilberg Leif-Herman, Norway.
Kuopio 5.8.2012 VAL ERI VAK1 ROP, tuomari; Schill Roberto, Romania.
Aikasta hyvin meni! Jyrä jyräsi jälleen, on se melkoinen pojan kolli! Jyrä jääkin nyt oottellemmaan tyttökaveria kyllään. Onkin oikein näppärä tyttö ja tooosiiii kauniskin; Miracle Maker Infanta Ilona " Ilona". Jyrä <3 Ilona!

26.8. onkin eka näyttely vekaroilla edessä, saa nährä miten mennee. Kovasti ovat kasvanneet ja puottanneet pentukarvansa... Joten voipa olla KP;t tiukassa, heh. Mutta hyvän seuran kera ollaan menossa joten hauskaa tullee olemaan.

Meille ei tänä talvena ole suunnitteilla pentusia, seuraavana talvena sitten. 2013-2014. Uusia kuvia tulossa lähipäivinä ja päivityksiä eri puolille sivuja! Oikein ihanaa ja raikasta syksyn alkua kaikille! Ja terveisiä kasvattien ihanille omistajille!

8.7.2012
Heinäkuu. Aika suorastaan juoksoo... Kuumuutta on riittänyt ja ötököitä myös. Paarmoja on niin paljon että niiden kans on päivillä.. Mutta kesät ovat valitettavasti lyhyitä... ja kohta tulee jo syksy...

Armas ja Martta käväsivät perheineet kyläilemässä. Kiitos Anu ja Jari perh. kun kävitte näyttämässä kasvatteja!!
Armas oli kasvanut kovasti, komee poika tulloo.. ja Martta hurmasi olemuksellaan. Ihania kumpainenkin!!

Nyt alkaakin kesäloma! Elokuussa Jyrä käy Kuopiossa näyttelyssä ja syksyllä vekarat pääsevät ekoihin näyttelyihin. Oikein hyvää kesää kaikille!!!

19.6.2012
Juhannus viikko, kesä on parhaimmillaan ja hyttysiä mielettömästi. Viime viikonloppuna oli kunnon helle, eipä ole ennää... Vettä sattaa, tai ei sada, pilvistä ja juuri oikeenlainen otökkäilma... Kai se kesä meni siinä.. Heh, mutta koirat tykkää kun on viileetä!!

Oikein hyvää ja rauhallista Juhannusta kaikille!!

- Nocturne -

Ruislinnun laulu korvissani
Tähkäpäiden päällä täysi kuu
Kesä-yön on onni omanani,
Kaskisavuun laaksot verhouu
En ma iloitse, en sure, huokaa,
Mutta metsän tummuus mulle tuokaa
Puunto pilven, johon päivä hukkuu
Siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu
Tuoksut vanamon ja varjot veen
Niistä sydämeni laulun teen.

Sulle laulan neiti, kesäheinä
Sydämeni suuri hiljaisuus
Uskontoni, soipa säveleinä
Tammenlehvä-seppel vehryt, uus
En ma enää aja virvatulta
Onpa kädessäni onnen kulta
Pienentyy mun ympär' elon piiri
Aika seisoo, nukkuu tuuliviiri
Edessäni hämäräinen tie
Tuntemattomahan tupaan vie

En ma enää aja virvatulta
Onpa kädessäni onnen kulta
Pienentyy mun ympär' elon piiri
Aika seisoo, nukkuu tuuliviiri
Edessäni hämäräinen tie
Tuntemattomahan tupaan vie..


25.5.2012
Uusia kuvia Kuvat sivulla, linkki kuvagalleriaan facebookissa.
Toukokuu on jo loppupuolella. Koivu on hiirenkorvilla ja ilmat ovat lämmenneet huomattavasti. Koiruudet ovat kesäkarvassa ja kasvattelevat jo uutta tuuheeta takkia päälleen... Lämmin kesä on tulossa.

Terveisiä kaikille kasvateille ja heidän ihanille omistajilleen!!!! Kohta onkin suvivirren aika... Hyvää ja lämmintä kesää kaikille!!!!


8.5.2012
Toukokuu... Lumet sulaa pikkuhiljaa ja pennut kasvaa kovaa vauhtia. Kevät alkaa olla parhaimmillaan, kunhan lumesta päästään eroon...

Uusia kuvia Kuvat sivulla---> linkki "naamarirjaan", jossa tulevaisuudessa kuvat uudistuu hiukan nopeempaa tahtia..

Oikein hyvää kevään jatkoa kaikille!!!

25.4.2012
Viikonloppuna 22.4. oli Pieksämäellä Tiibetinmastiffien erikoisnäyttely. 32 koiruutta oli kisaamassa ja Jedi, Namahu's Bajánnjuolla oli jälleen ROP. Hienoa Jedi poika ja omistajille hirrrveeeesti ONNEA!!!. Jyrän ja Wenlan tyttö Tyyne oli VSP, Hienoa Tyyne ja Eeva!!!!

Meidän Lyly Kyllikki oli myös kisaamassa ja yllätys yllätys Namahu's bajándávgi oli, AVO ERI, AVK3, eli avoimen luokan kolmas...Hienoa Saana ja Lyly Kyllikki!!!!!!

Kävimme myös katsomassa kasvatti poikaa Ramboa, Rambosta on kehkeytynyt melkoinen söpöliini!!!! Ihana poika kertakaikkiaan.
Pyry ja Aslak kasvaa kohisten, tekeillä on heille omat sivut. Niistä tuonnempana lisää.
Oikein ihanaa kevättä kaikille, etelässä ei ennää paljoa lunta näkynyt, täällä sitä on vaikka etelään asti vietäväksi, heh.

11.4.2012


Pääsiäinen tuli ja meni. Ilmat olivat mielettömän hyvät, aurinko paistoi ja lämpöä riitti lämmittämään jo tuntuvasti. Yöt ovat vielä kylmiä, mutta pikkuhiljaa kevät nostaa "päätänsä"... Olimme mökillä pääsiäisen ajan ja näimme edellisiä kasvattejakin, Veeti ja Vinski ovat kasvaneet ja kehittyneet hienoiksi pojan kolleiksi.

Jedi poika yllätti pääsiäispäivänä ollen Lappeenrannan näyttelyssä ROP ja tullen SUOMEN MUOTOVALIOKSI!!! Hienoa Jedi-poika.

Pyry ja Aslak kasvavat kovaa vauhtia, muutkin sisarukset ovat kasvaneet ja komistuneet tuntuvasti, heh, heistä kuvia myöhemmin. Nyt onkin jo huhtikuu. Kovasti on meilläpäin vielä lunta, taitaapi olla viel kesäkuussakin...

Jos olet syntynyt huhtikuussa,
saat nurkkaan heittää rukkaset.
Syntymäpäiväsi kunniaksi
tuon kevään ensi kukkaset.
Lumen alta reunasta pellon
poimin sinulle lumikellon.
Hyvää tulevaa Syntymäpäivää Jussi!!!

Ihmiset ovat kuin viinit, huonot muuttuvat vanhoina happamiksi,
hyvät tulevat vanhentuessaan yhä paremmiksi.
-Cicero-

26.3.2012


Pentuja ei ole enää yhtään vapaana, kaikki ovat saaneet hyvät kodit.

24.3.2012


Pennut leikkii ja juoksentelloo pitkin pihhaa. Tänään tulloo viimeisenen pennun hakijat, sitten onkin lähtijät jo lähteneet. Aslak nyt on viel meillä ja voipipa olla lopullisesti, jos ei hyvvää kotia löydy. Aslak onkin melkoinen pojan kolli. Kultainen pallero... Haikein mielin, mutta odottavin mielin jäämme pentujen kasvua ja kuulumisia odottamaan.

Jyrä on super-isukki, Jyrä mielellään ruokkisi pennut mennen tullen ja palatessa, on se kyllä hyvä isä kaikin puolin, Äitykkä mukaan lukien.. Vaikka rotu onkin alkukantainen, niin joskus tämä sotu yllättää todellakin erikoisilla ja omalaatuisilla jutuilla.. Kuten tuo että isukki osallistuu pentujen ruokintaan, hyvin alkukantaista mutta omalla tapaa kiehtovaa.. Jos oksentamisnen vain voi mitenkään olla, heh.

Aurinko lämmittää jo mukavasti, jonkun verran on jo lumet sulaneet, ei ole enää kuin noin metri lunta... Mutta kevättä on jo ilmassa, linnut laulaa ja yllätys yllätys karvat lähtee koiruuksilta. Nyt se sitten alkaa, ja sitä riittää pitkälle kevääseen. Karvanlähtöä ja harjaamista yms. kivaa ja ihanaa. Koiruudet kyllä nauttii... Mutta, oikeasti tälläinen karvanlähtö on aika nopeaa toimintaa. Ei siin kauaa nokka tohise kun on jo koiruuksilta talviturkki nurkkaan heitetty. Linnut kyllä tykkää, karvat menee hyvään tarkoitukseen.

----------------------------------------------------------------------------------

Eino Leinon kunniaksi - ELEGIA

Haihtuvi nuoruus niin kuin vierivä virta
Langat jo harmaat lyö elon kultainen pirta
Turhaan, oi turhaan tartun ma hetkehen kiinni
Riemua ei suo rattoisa seura, ei viini

Häipyvät taakse tahtoni ylpeät päivät
Henkeni hurmat ammoin jo jälkehen jäivät
Notkosta nousin
Taasko on painua tieni?
Toivoni ainoo tuskaton tuokio pieni

Tiedän ma rauha mulle on mullassa suotu
Etsijän tielle ei lepo lempeä luotu
Pohjoinen puhuu, myrskyhyn aurinko vaipuu
Jää punajuova kauneuden voimaton kaipuu

Upposi mereen unteni kukkivat kunnaat
Mies olen köyhä kalliit on laulujen lunnaat
Kaikkeni annoin, hetken ma heilua jaksoin
Haavehen kullat mieleni murheella maksoin

Uupunut olen, ah, sydänjuurihin saakka!
Liikako lienee pantukin paatinen taakka?
Tai olen niitä, joilla on tahto, ei voima?
Voittoni tyhjä, työn tulos tuntoni soima

Siis oli suotta, kestetyt vaikeat vaivat,
katkotut kahleet, poltetut, rakkahat laivat
Nytkö ma kaaduin, kun oli kaikkeni tarpeen?
Jähmetyn jääksi, kun meni haavani arpeen?

Toivoton taisto taivaan valtoja vastaan
Kaikuvi kannel lohduta laulu ei lastaan
Hallatar haastaa, soi sävel sortuvin siivin
Rotkoni rauhaan kuin peto kuoleva hiivin...

Maaliskuu on jo loppupuolella, Hyvää syntymäpäivää Ilmari!!!

16.3.2012


Pennut täyttivät viime maanantaina jo 7 viikkoa, älkkiä on aika mennyt ja kohta onkin jo SURUN JA ILON PÄIVÄT edessä..
Surun; kun joudumme luopumaan näistä mielettömän ihanista ja sydämmen sulattavista pennuista. Joista jokainen on omanlaisensa kultakimpale.
Ilon; jokainen lähtijä on saanut hyvän ja rakastavan perheen. Jokaisella on oma paikkansa ja tarkoituksensa.

Pnnut sivulla---> c-pentue sivun alapuolella uusi kuva kansio pennuista, pentukuvia 4. Kuvissa pennut ovat 6-7 viikkoisia.
Kuten kuvista näkyy, niin pennut ovat kasvaneet huimaa vauhtia ja nämä ovatkin kunnon jässiköitä kaikki. Pennut on jo tarkastettu eläinlääkärissä ja kaikki ovat kunnossa ja saivat terveen paperit. Ja rekkari paparitkin ovat jo tulleet. Nopeaa toimintaa.

Todellakin yksi kultainen poika on vielä vapaana, "Aslak", poika on oikea kultakimpale.

Pauliina Myllymäki on runoillut näin, (Pauliinan perheeseen menee Matami tyttö);
Matamille:
Pieni voiman aavistus sinussa.
Kasva rinnallamme, rohkeaksi ja tasapainoiseksi.
Kasva onnelliseksi.
Kulje vierellämme päivien lävitse.
Lävitse auringonsäteiden, sateen ja naurun.
Löydetään huominen yhdessä, olipa se millainen tahansa.
Tiedämme,että olet siinä.
Tiedät,että me olemme tässä.
Vaikeinakin päivinä, toistemme vieressä.
Onnellisessa perheessä sinun kokoisesi paikka.
Tervetuloa kotiin. <3

-----------------------------------

Katseessasi syvää viisautta, varmuutta ja voimaa.
Olet pala sitä, missä juuresi ovat..
Pehmeisiin askeliisi jäänyt tiibetin vuoristopolkujen 'tuoma varmuus.
Turkissasi kaukaisten tuulien tuoma tuuheus.
Voimasi on ikiaikainen, kumeassa haukussasi esi-isiesi rohkeus.
Niin uljas olemus. Niin arvokas ystävä.
KIITOS PAULIINA RUNOISTASI!!!

Kuinkas ollakkaan, päivät kiitää ja aurinko lämmittää jo pohojosenkin hankia. Ja kohta onkin jo pääsiäinen ja lumet alkavat sulamaan vauhilla. Ja sitä sulamista onkin täälläpäin sitte ihan tarpeeksi...Hyvää maaliskuuta ja aurinkoisia ilmoja sekä mieliä kaikille!

27.2.2012

Päivät kuluvat todella nopeasti, pennut ovat jo melkoisia mussuja. Ulkoiltu on ahkerasti ja pennut kasvavat kohisten. Tulossa lisää kuvia pentuja sivulle, kunhan vain kerkiä niitä laittamaan.

Sitten uutisiin; Namahu's Bajánnjuolla, eli Jedi poika viime pentueesta, on RODUN PARAS TIIBETINMASTIFFI 2011!!!!!! ERITTÄIN ÄLYTTÖMÄN PALJON ONNEA MIKALLE JA MARIALLE!!!!!!!!!!!!!!!

Ja VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS on JYRÄN ja Wenlan tyttö, Tyyne, FI MVA Chilcoot Flower!!! Onnea Jari ja Eeva!!!!

Viime viikolla kävi uudet pennun odottajat katsomassa omaansa, kiitos kaikille, oli ihana nähdä!!!!
Kohta on jo maaaliskuu, kuinka äkkiä aika meneekään, täytyy yrittää pysyä mukana...


Tässäpä taas muutama viisas-kin lausahdus:

Tee se tänään. Huomenna se voi olla kiellettyä.
Kokemus on nimi, jonka jokainen antaa erehdyksilleen.
Jos tarvitset auttavaa kättä, etsi hihastasi.
Jos voisit potkaista persuksille sitä ihmistä, joka on syypää suurimpaan osaan vaikeuksistasi, et voisi istua moneen kuukauteen.
Kokemus on hyvä opettaja, mutta kova laskuttaja.
Kun nostaa riman tarpeeksi korkealle, niin se on helpompi alittaa.
Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää suunsa kiinni.
Elämä on kuin polkupyörällä ajamista, ei kaadu jos ei lakkaa polkemasta.

Oikein hyvää kevät talvea kaikille!!!!

14.2.2012


Hyvää Ystävänpäivää!!! Pentuja sivulla ---> c-pentue, uusia kuvia pennusista pentukuvat 2;ssa.

Mistä tunnet ystävän?
Hänelle voit olla oma itsesi
ja kertoa kaikesta.

Joskus tulee myös hetkiä,
joihin ei tarvita sanoja,
kun toisen ajatukset voi lukea
jo puolesta sanasta tai katseesta.
Se on sielujen sympatiaa...

“Elämässä kulkea vaikka joutuu eri teitä,
eroon se kuitenkaan ei voi viedä meitä.
Joskus taas sattumalta tiemme yhteen johtaa,
elämän retkillä, ystävä, sut kohtaan.”

”Ystävä sua ymmärtää,
vaikket sanoja aina löydäkään.
Voit aivan hiljaa olla sä,
ei vaivaudu siitä ystävä.”


11.2.2012

LUMIN PENNUT OVAT SYNTYNEET 23.1. VAPAANA YKSI KULTAINEN UROS!!!Pakkaset hellittivät otettaan, tänään mukavasti -4. Pennut kasvavat ja kehittyvät, ensi maanantaina jo 3 viikkoa vanhat. Kuvia on tullut räpsittyä, niitä myöhemmin lisää pentue c sivun pentukuviin.

Pennut osaavat jo kävellä ja erittäin touhukkaita ovatkin. Paperilla käydään jo pisulla ja hiukan leikitäänkin keskenään. Syliin osaavat jo kiivetä ihan ite, jos menee viereen istumaan. On ne kyllä ihania veijareita!!!

Lauantain ratoksi muutama mietelause;

Aiemman kokemuksen tulisi olla majakka,
joka näyttää meille tietä,
eikä laituri, johon kiinnitämme aluksemme.

Ihmiset ovat kuin viinit, huonot muuttuvat vanhoina happamiksi,
hyvät tulevat vanhentuessaan yhä paremmiksi.
-Cicero-

´Onni on kuin perhonen - juuri kun olemme olemme aikeissa tavoittaa sen, se livahtaa pois. Mutta jos istumme hiljaa paikoillamme, se saattaa laskeutua päällemme.
-Nathaniel Hawthorne-

4.2.2012

Pakkasilmat jatkuvat, aamulla -33 pakkasta. Jyrä sai uuden ihanan ystävän. Jyrä ei yleensä syliin änkee, mutta tällä kertaa teki poikkeuksen ja tässäpä oli tulos.

Pennut kasvavat hirmuista vauhtia. Ensi maanantaina täyttävät jo kaksi viikkoa. Uusia kuvia pennuista Pennut sivulla C-pentue --> pentukuvia 1.

Lauantain kunniaksi muutama hieno mietelause:
Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna itsestäsi huolimatta.

Mielipiteet ovat kuin nauloja: Helppoja lyödä, vaikeita vetää pois.

Tärkeintä elämässä ei ole se, että näemme sen mitä on jossakin kaukana,
vaan se, että teemme sen mikä on suoraan edessä.
- T. Carlyle-

Jos eilistä päivää kaipaat tai huomisesta haaveilet,
niin tämän päivän onnea tuskin havaitset.


Tulevaisuus tulee. Vain sinä voit päättää, mihin se menee.

Oikein hyvää Talven jatkoa teille kaikille!!!!

Haittaaks se..... VA-PI-SE Tero... (Putous; J.P.)

29.1.2012
Pakkanen paukkuu nurkissa, aamulla -30.8.

Pennut ---> C-pentue sivulle lisätty kuva linkki tämän viikon pentukuviin.

25.1.2012
Pennut ja emä voivat erittäin hyvin!

24.1.2012


Lumi synnytti kahdeksan suurta ja voimaa uhkuvaa pentua, synnytys kesti kaksi päivää. Uroksista 4 on kultasita ja 1 black&tan, nartuista 2 black&tan ja 1 kultainen!!!!Lumi ja lapsukaiset voivat hyvin.

Lumi on todella hieno ja äidillinen mamma. Voin vain olla todella ylpeä hänestä.

Saana tyttönen kirjoitti pennuille ja ja pentujen kunniaksi runon;

REVONTULTEN LAPSET

Vauvat potkii mahassa,
kutinaa tuntuu navassa.
Suuret on vauvat tulossa,
taivas on suorastaan tulessa.
Pennut nuo revontulien,
maailmassa telmien,
emon lämmössä nukkuen,
uutta maailmaa tutkien.
Tutkii, liikkuu, haistelee,
eteen tulevaa maistelee.
Tuleva, tuo tuntematon "revontulipentujemme" on!
-Saana 12v.-
Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä revontulet laukkasivat pohjoisesta. Värit loistivat ja valaisivat kylmän ja tummansinisen pimeyden. Maailma on ihmeellisiä asioita pullollaan, jälleen saamme seurata yhtä niistä ihmeellisyyksistä kotonamme. Hyvää ja kylmän huurteista talvea kaikille!!

3.1.2012


Odotettavissa Tiibetinmastiffin pentuja tammikuun loppupuolella 2012. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 3 tai 4.
Namahu´s Ang-ki Chii, Lumi & Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Toundra, eli Jyrä!!!
Lisätietoja pentuja sivulla. Ota rohkeasti yhteyttä jos kiinnostaa....

Ja niin vaihtui vuosi. Raketit ja kaikenmaailman paukut räiskyivät ja välähtelivät lauantai yönä.. Koiruudet eivät paljoa siitä välittäneet, korvat saattoivat liikahtaa ja kääntivät kylkeä. Ja sittenpä se oli jo ohi. Uusi vuosi ja uudet kujeet...
Lunta on satanut kuin saavista kaataen, viime yönä tuiskutti ja tuuli älyttömästi. Aamulla ei nähnyt ikkunoista ulos, ikkunat olivat peittyneet hentoon valkoiseen pitsiharsoon. Koiruuksien lenkkipolku oli hävinnyt nietoksiin... Aivan kuin siitä ei olisi ikinä kukaan kulkenut. Kaahlasimme uuden polun ja sekin peittyi äkkiä takanamme. Pihalle oli muodostunut aaltojen näköisiä kinoksia, hienon näköistä. Luonto on melkoinen taiteilija..

Lumi, Namahu's Ang-ki Chii, on jo kovasti pyöristynyt, pikkaset siellä kasvaa tohinalla. Äkkiä se aika menee. Viel kolmisen viikkoa ja pikkuiset syntyvät. Oikein hyvää ja lumista talvea teille kaikille!!!

Tammikuun ratoksi;
Aika on liian hidas sille joka odottaa.
Aika on liian nopea sille joka pelkää.
Aika on liian pitkä sille joka suree.
Aika on liian lyhyt sille joka iloitsee,
mutta sille joka rakastaa aikaa ei ole olemassakaan...

23.12.2011


Kävimme tänään Lumin kanssa ultrassa ja pikkasia pentusia on tulossa.
Namahu´s Ang-ki Chii, Lumi & Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Toundra, eli Jyrä!!!
Lisätietoja pentuja sivulla. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 3 tai 4.20.12.2011


Namahu´s Ang-ki Chii, Lumi on astutettu Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Toundralla eli Jyrällä!!!


Joulu on jo lähellä, Lumin ultra loppuviikolla.
Lunta sataa hiljalleen, pienet tontut tarkkailee...

Tässäpä Joulun ja odotuksen kunniaksi....
Istuu hiljaa lumessa,
kuun hohde kasvoilla,
katsoo kohti taivasta,
lumipeitto suojana,
pakkanen hänet kaunistaa,
timantit päälle varistaa,
unelma se on...
Jouluinen pienoinen,
lumesta me teimme sen.

Kun taivas on tumma ja pohjoisesta tuulee,
silloin enkelin laulun tuulessa kuulee.
Se rakkautta ja lämpöä koteihin laulaa,
ja kaikille toivottaa joulurauhaa!


Oikein hyvää ja rauhallista Joulunaikaa, sekä onnekasta uutta Vuotta 2012!!

6.12.2011


Lumi on peittänyt maat ja mannut, viimeinkin alkaa näyttämään Joulukuulta!!!

Oi, Suomi, katso, sinun päiväs' koittaa,
Yön uhka karkoitettu on jo pois,
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa,
Kuin itse taivahan kansi sois'.
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa,
Sun päiväs' koittaa, oi synnyinmaa.

Oi, nouse, Suomi, nosta korkealle,
Pääs' seppelöimä suurten muistojen.
Oi, nouse, Suomi, näytit maailmalle,
Sa että karkoitit orjuuden,
Ja ettet taipunut sa sorron alle,
On aamus' alkanut, synnyinmaa.


Itsenäisyyspäivän kunniaksi....
Näinä päivinä kun mietin sinua tavallista enemmän,
isäni ja äitini maa,
hirven ja ketun maa,
särjen, norpan, tilhen ja tiiran maa,
on tahto kohota,
maan merestä mielen maasta,
ja mäntyjen,
on tahto kohota ja ylistää graniittista vartaloasi,
kuun nousseen valossa jäätyviä järviä,
ja laulaa, vaieta,
välkehtiä kuin veden peiliin unohtunut aurinko.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!!!!Marraskuu.2011


Namahu´s Ang-ki Chii, Lumi on astutettu Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Toundralla eli Jyrällä!!!

Tässäpä sopivasti Maaria Leinosen runo kuvaamaan juuri tätä vuodenaikaa ja ehkäpä tunnelmaakin:

Kun viimeinenkin vapiseva
viluinen lehti
pudonnut lokakuun kämmeneltä
kahisemasta
maisemaa peittämästä...

Miten hiljaista
valoistunutta
avaraa.

Pilvissä kudotaan jo kuuraharsoja
ja ennen pitkää marraskuu-kaaso
levittää hohtavan hunnun kaiken yli...

Jäätyvät aallot
hääkelloina heläjää...

Marraskuu on jo loppupuolella, aika kulkee omia polkujaan, joskus liiankin nopeasti. Joskus kannattaa pysähtyä miettimään ja elämään juuri tätä päivää ja tätä hetkeä.. Huominen tulee yleensä liian pian.
Oikein hyvää ja lumista talven odotusta teille kaikille!!

24.10.2011


Suunnitteilla pentue talvelle 2011-2012. Lisätietoja pentuja sivulla.

Lumilla alkoi kiima. Jos kaikki menee suunitellun mukaan, niin astutus ensi kuun puolella.
Namahu´s Ang-ki Chii & Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Toundra.
Yllä oleva kuva on otettu toista viikkoa sitten, kun satoi ensimmäiset lumihiutaleet jopa maahan asti. Viikonlopun oli lämpötila jo pakkasen puolella, nyt lämmintä ja satesta taas luvassa. Kissat sivu päivitetty.


12.10.2011


Uusia kuvia Sekalaisissa kuvissa 8 ja Lylyn kuvissa 1 ja 2.
Tulossa myös kaikkiin muihinkin kuviin lisäyksiä, kunhan kerkiän laittamaan....

Jyrän mielestä Lumi alkaa jo tuoksahtaa kiinnostavalle, saa nähdä mitä on tulossa...
Tänään satoi lunta. Valkoinen harso peitti vääksi aikaa kaiken. Mutta suli jo vähän ajan päästä, muuttuen vesisateeksi... Loppuviikoksi luvattu kylmempiä ilmoja, toivottavasti sitten pysyisi lumetkin maassa, edes hiukan pitempään.

Lokakuun kunniaksi;
Tärkeintä elämässä ei ole se, että näemme sen mitä on jossakin kaukana,
vaan se, että teemme sen mikä on suoraan edessä.
- T. Carlyle-

Onnistuja on hän, joka pitää kiinni vanhasta niin kauan kuin se on hyvää
ja tarttuu kiinni uuteen heti kun se on parempaa.

Kun yksi onnen ovi sulkeutuu, toinen aukeaa.
Me vain tuijotamme niin kauan sulkeutuvaa,
ettemme näe sitä toista, joka on meille auennut.
-Helen Keller-

29.9.2011


Syksy toi herkutteluajat koiruuksille. Hirven luut ovat ainakin meidän koirien suurta herkkua.

Saanan kisut kasvavat kovaa vauhtia ja touhua riittää aamusta iltaan. Nöpöstä ja Niiskusta on tullut parhaimmat ystävykset.

Tässä muutama ajatus päivän kunniaksi:
Älä turmele sitä, mitä sinulla on haluamalla sitä, mitä ei ole;
sillä muista, että mitä sinulla nyt on,
se oli kerran niiden asioiden joukossa,
mistä vain uneksit.

´Onni on kuin perhonen -juuri kun olemme aikeissa tavoittaa sen, se livahtaa pois.
Mutta jos istumme hiljaa paikoillamme, se saattaa laskeutua päällemme.
-Nathaniel Hawthorne-

26.9.2011


Syksy on jo pitkällä. Viikonloppuna alkoi hirvenmehtyy ja hienosti alkoikin, ei ne hirvet ainakaan meiltä päin ole hirveeeeesssti vähentyneet.

Yöllä oli hiukan pakkasta ja pitkälle päivään sumu leijaili tienoilla. Mukavan viileä ilma...
Lumi ja Jyrä nautiskelevat viileistä ilmoista. Saa nähdä mitä syksy tuo tullessaan...

Joku viisas on joskus sanonut että, elämämme aikana monet kävelevät sisään ja ulos elämässämme, ja jotkut tekevät lähtemättömän vaikutuksen.. Niin hyvässä kuin pahassa. Tämä koskee niin ihmisiä kuin eläimiä.
Aika hyvin sanottu, vai mitä...

Hyvää syksyn jatkoa!!
26.8.2011


Elokuu on jo lopussa. Puitten lehdet alkavat kukoistamaan pikkuhiljaa syksyn väreissä. Edellisen pentueen kasvatti Namahu´s Barfái Möda jouduttiin lopettamaan ristisiteiden uudelleen katkeamisen vuoksi 22.7. Möda oli iloinen mörökölli, joka eli lyhyen mutta onnellisen elämän. Tällaiset surulliset asiat herättävät monesti ajattelemaan elämän tärkeimpiä asioita ja niitä hetkiä, mitä elämässä tapahtuu. Ei turhaan sanota, että pitää elää jokainen päivä niin kuin se olisi viimeinen, koskaan kun ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan.

Saanan kisut ovat kasvaneet ja valloittaneet monet sydämet. Tulossa kissat sivulle uusia kuvia ja tietoja, kunhan vain kerkiän. Ilmarista on tullut aito kalamies, isonkosken rannasta nousi melkoisia ahvenia ja säynäviä.
Lumi tyttönen odottaa viileitä ilmoja ja lähettää terveisiä velipojille! Illat ovat pimenneet ja koirien vaistot heräävät, vahtimista löytyy iltamyöhille saakka. Ainakin nuorempien turrukoiden mielestä.

Heinäkuu 2011


Rovaniemi 25.6. Jyrä oli rotunsa paras!
Lähdimme 3.7. kohti Pariisia, maailmanvoittajaan. Hienosti meni Jyrä oli kärkikahinoissa saaden tuloksekseen RCACS EXCELLENT, todella hienosti meni. Mitalli kaulaan kummallekkin, Numa olikin Juniori maailmanvoittaja 2011.
Parin päivän päästä olikin Jyrän ja Numan kunniaksi ilotulitus Liettuassa, heh!
Oikein hyvää loppukesää kaikille! Terveiset kasvateille!!!!!!

23.6.2011
Saana laukkasi Amira-ponilla leirikisojen 5. Hienoa Saana!

Jyrä menee Juhannusnäyttelyyn Rovaniemelle. Sinne on ilmoitettu 8 tiibetinmastiffia. Mukaan lähtee myös kasvatit Veeti ja Vinski, sekä Tara.

OIkein hyvää kesää kaikille ja rauhallista Juhannuksen aikaa!

25.5.2011
Vesi on aika ihmeellinen elementti. Meidän turrukat rakastaa vedessä lotraamista. Jyrä jopa käy uimassa. Lyly on kans uinut muutaman kerran, Lylystä tuleekin lintukoira... Vesilinnut ajatetaan kauemmas vaikka uimalla... Erittäin kätevä hiirikoira se on myös. Pientä välipalaa löytyy aina ympäri pihaa.. Aina kuono mullassa. Sai jopa vesimykrän kiinni, ja vedestä tietenkin.

Jyrä käväsi silmätarkastuksessa, molemmat silmät OK, ei edes ylimääräisiä ripsiä missään.

Kohta alkaa kaikkien ihannoima itikka-aika, ii-läisiä on varmasti tulossa ihan tarpeeksi.. Etelämpänä kuulemma jo ihan riesaksi asti. Meillä ei viel ole monia, mutta varmasti tulee piakkoin. Mutta on keväässä monta hyvääkin asiaa.. Vihreys valtaa maan, kukat kukkimaan saa ja ilmat lämpenee. Vesisateen jälkeen tuoksuu maailma todella hyvältä.
Oikein ihanaa kevättä ja kesän alkua kaikille!

Taas on kohta aika Suvivirren, koulut loppuu ja kesäloma alkaa;
Jo joutui armas aika ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks' luopi,
sen kutsuu elohon.

Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa,
puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi hyvyyttäs', Jumala,
ihmeitäs' julistaapi se vuosi vuodelta.

Taas linnut laulujansa visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä myös äänes' kuorohon ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.9.5.2011
Arttu poika nukkui tänään pois.

Artun muistolle; Se, mitä olimme, olemme nyt.
Se, mitä meillä oli, on edelleen.
Yhteinen menneisyys, lähtemättömästi läsnä.
Kun siis kuljen metsässä, jossa kuljimme yhdessä
ja etsin aurinkoiselta pientareelta varjoasi,
kun pysähdyn kukkulalle katselemaan kaukaisuuteen
ja kädelläni etsin tapani mukaan sinua,
enkä enää löydä ja tunnen surun
hiipivän sydämeeni,
olen hiljaa.
Suljen silmäni. Odotan, rauhoitun….
Ja kuuntelen sinun hengityksesi tuhinaa sydämessäni.
Tunnen pehmeän karvan kädelläni, sydämmessäni…
Et ole poissa, kuljet mukanani,
aina minussa.

Arttu oli minun ensimmäinen Tiibetinmastiffini. Sellaisia Tiibetinmastiffeja ei enää ole. Arttu edusti vanhaa ja hyvää linjaa, puhdasta Tiibetinmastiffia joka suhteessa.

Kevät on jo pitkällä. Koiruudet tiputtelee talvikarvaansa, jotkut jo tiputtaneet kokonaan. Kohta onkin jo kesä. Aika suorastaan juoksee. Mutta joskus pitää seisahtua miettimään tämänhetkistä ja ehkä jo tulevaa, säilyttäen muistoissa mennyt aika. Elämä on tapahtumia pullollaan, joskus ei niin mieluisia, mutta sekaan voi sattua mukaviakin asioita, kaikella on varmaankin merkityksensä. Hyvää loppukevättä kaikille.

11.4.2011
Lumi, Namahu´s Ang-ki Chii käväsi Vaasan näyttelyssä ja sai viimoisen sertinsä!!!!!!
Jyrän ja Wenlan poika Vihtori oli ROP. Tuomari Anita Whitmarsh, Ruotsi.
AVO ERI, AVK1, SA, PN1, VSP, SERT, FI MVA.

Hieno päivä, aurinko paistoi ja linnut laulo.
Lumi taitaa nyt jäädä kevät lomalle, oikein rattoisaa aikaa teille kaikille. Ja erittäin munarikasta Pääsiäisen aikaa kaikille!!!

- En haluaisi vaihtaa yhtään elettyä päivää toiseksi. En yhtään hetkeä muuttaa. Vaikka joskus elämä tuntuukin kurjalle ja epäreilulle, niin tänään tiedän kaiken olleen sen arvoista.

29.3.2011
Lumi, Namahu´s Ang-ki Chii kävi Tuusniemen Ryhmänäyttelyssä 19.3.
Tuloksin Avo ERI AVK2, hyvin meni, mutta ei nyt ole parhaimmassa talviturkissaan joten ei SA;n arvoisesti.

Seuraavaksi Vaasaan ja sitten Outokumpuun... ja saa nähdä minne sitten.

Kevät aurinko paistaa, yöllä viel pakkasta mutta päivisin jo plussan puolella. Viime yönä -24 pakkasta. Viime päivät ovat olleet koirien mielestä erittäin mielenkiintoiset, pupuilla kevättä rinnoissa.... Ei sitä uskoisi kuinka paljon jänöjä voi samalle paikalle ilmaantua. Ja jos joku luulee että jänöt ovat tyhmiä niin väärässä on... Aika pian muuten oppivat, että jos koirat on tarhassa niin ei ne sieltä tule hätyyttelemään. Saa ihan rauhassa loikkia pitkin.. mitä nyt haluaa, jopa koirien tarhan vierestä voi mennä, ei siinä mitään, koirat eivät vain ymmärrä tätä kevään iloa....Sitä ei uskokkaan kuinka jänöt voivat laittaa koirien pasmat sekaisin, heh.. Koiruuksilla oli erittäin hulvaton ilme kun kaksi uskallikko pupua rynni kohti, näkivät vain toisensa.... Arttu, Daki ja Lumi olivat tukehtua omaan sylkeensä.. Jäivät siinä kattomaan huulet kummasti mutrulla... Siinä ne vaan pomppii, ei mitään kunnioitusta.. Entäpä sitten nuorin hännän huippu, oli viel irti ja katsoi että mitäs nämä on, pitää hieman mennä lähemmäs, puput ohitti 10 metrin päästä... Ja Lyly tuumasi että voi himskatti, on veikeitä otuksia, mutta enpä taida lähteä perään, melkein taisi hirvittää, tuli kiltisti muiden luo, kuin sanoen; näittäkö!!!!! Ja toiset nieli sylkeään ja silmät taisivat olla kuin ns. puukonpäät pitkällä.... ai että nähtiinkö.... Onneksi tuo hulvaton pomppimen on nyt vähentynyt. Saa kaikki olla rauhassa, jopa koiratkin. Heh, pupu riesa on ohitse... Mutta tuohan se vaihtelua.

Koirien karvat ovat päättäneet lähtä muihin käyttötarkoituksiin, voi tätä ihanaa aikaa.. Mutta onneksi kaikilla ei lähde samaan aikaan. Yöt ovat kumminkin aika kylmät viel ja osalla jo kesäkarvassa karvan kunto... heh. Noh, sisällä on lämmintä ja päivällä lämmittää aurinko.

Oikein rattoisaa kevään alkua kaikille!!!

7.2.2011
Suomen Tiibetinmastiffi yhdistys järjesti vuoden 2010 Tiibetinmastiffi kilpailun.
Jyrä ja Lumi menestyivät erinomaisesti!!!!

VUODEN TIIBETINMASTIFFI
Chuba Tejakes Namahus du Domaine de Toundra, "Jyrä"!!!!!!
VUODEN VSP TIIBETINMASTIFFI
Namahu's Ang-Ki Chii, Lumi!!!!!
Voisiko paremmin mennä. Myös viime vuoden kasvatti menestyi samaisessa kisassa hienosti! Onneksi olkoon Sannalle ja Ville, ja erityisrapsutukset Möda pojalle!!!!
Möda jakaa sijoitukset Gunnarin kanssa, samalla piste määrällä. Onneksi olkoon Myös Marille!!
VUODEN PENTU
Namahu's Barfái Möda
Chilcoot Gunnar

Pakkanen paukkuu ja lunta sataa. Arttu poika täytti jo 8 vuotta, 4.2. Kyllä se aika rientää. Joskus vähän liiankin nopeesti. Pitää yrittää nauttia joka hetkestä, sillä kohta se on vain muisto menneisyydessä. Oikein lumista talvea kaikille!

25.1.2011
Pakkanen paukkuu nurkissa, -26 pakkasta. Päivä on jatkunut jo kovasti täälläkin päin, aamulla kahdeksan aikaan on jo aika valoisaa.

Lumin lonkka- ja kyynär tulokset tulivat A/A ja 0/0. Hienosti meni. Silmät OK, PHTVL/PHPV : diagnoosi avoin.
Eli tämä PHTVL/PHPV tarkoittaa; sikiöaikaista verisuonijäänne epäilyä, josta ei ole mitään haittaa.
(Persistent Hyperplastic Tunica Vasculosa Lentis/Persistent Hyperplastic Primary Vitreous)
Lumin silmätarkistus lausunnossa luki näin, terve/avoin, niin pieni että ei voi luokitella minkään laisessa asteikossa.

Namahu's Bajánnjuolla, Jedi, on menestynyt erinomaisesti näyttelyissä, Lahdessa viime sunnuntaina PU2, serti. Onneksi olkoon omistajille!!!


Nirskuen ja narskuen,
puhuu herra Pakkanen.
Luonto nukkuu uneksuu,
metsässä on tammikuu.

Valkohanki kimmeltää,
oksat peittää kuura, jää.
Hymyyn käy jo päivän suu,
Jyrälle maistuu kakku, juu.

Jyrä poika täyttää tänään 4 vuotta! Oikein rattoisaa talven jatkoa kaikille!

11.1.2011
Kajaanin KV näyttely 8.1.11. Tuomarina Karl- Erik Johansson, Ruotsi.
Namahu's Bajánnjuolla JUN ERI, JUK1, SA, PU1, ROP, SERT, ROP- juniori, RYP 4!!! Hienoa Jedi poika!!!!
Namahu's Arhat NUO ERI, NUK1, SA, PU2, VARA- SERT, CACIB, Hienoa Veeti poika!!!!
Namahu's Ang- Ki Chii NUO ERI, NUK1, SA, PN2, VARA- SERT, VARA- CACIB

Näyttely meni kertakaikkiaan hienosti, Veeti oli ensimmäistä kertaa kehässä, ja todella hienosti meni.
Onneksi olkoon Jenni ja Marko!!! Jedi poika hurmasi kaikki pörröisellä olemuksellaan ja komealla ulkonäöllään,
Onneksi olkoon Mika ja Marja!!!!

Lumi kävi eilen lonkka-, kyynär-, ja silmätutkimuksissa, hienosti meni. Pentusuunnitelmat on sitten suunniteltu valmiiksi ensi talvea varten. Pentuja sivulla tarkemmin asiasta.

Lunta sataa ja koiruudet herkuttelevat hirven luilla. Pari astetta pakkasta, hieno ilma. Aika menee siivillä, mutta onneksi on viel aikaa reilusti nauttia talvesta ja lumesta!!! Oikein hyvää talven jatkoa kaikille!!!!

21.12.10.2010
Vein joulukuusen metsään suojaisaan
Se sieltä loistaa meille valoaan
On ympärillä jäljet jänöjen
Ja oksillansa suoja lintujen
Alla kuusen oksain vihreiden
On helminauhajälki
hiiren varpaiden
Ja kun kissat uinuu takkavalkealla
On Joulurauha meillä kaikkialla
- Tellervo –


Lumiset oksat vihreän puun,
kimmeltää valossa jouluisen kuun.
Katselen tähtien hopeista nauhaa,
toivotan jouluusi lämpöä, rauhaa.


Hiljaisten hankien sinistä taikaa,
joulu on ihmeiden iloista aikaa.
On joulussa tuoksua, lämpöä taikaa.
On joulussa hitunen mennyttä aikaa.


Kun taivas on tumma
ja pohjoisesta tuulee,
enkelin laulun tuulessa kuulee.
Se lämpöä ja rakkautta
koteihin laulaa
ja kaikille toivottaa joulurauhaa.

14.12.10.2010
11.12. Oli Helsingissä Helsinki Winner 2010, Jyrä jyräsi jälleen ollen ROP!!!!
Jyrä; Chuba Tejakes namahu Du Domainen De Toundra, VAL ERI VAK1 PU1 ROP CACIB
HW-10!!!!! Lumi; Namahu´s Ang-ki Chii, NUO ERI NUK3. Tuomarina Stefan Stefik Slovakia.

12.12. Voittaja 2010, Jyrä suorastaan loisti!!!!!
Tuomari Marianne Holm Suomesta. Jyrän arvostelu:
Hyvin kaunislinjainen, erinomaista tyyppiä. Oikeat mittasuhteet. Hienoilmeinen pää. Kaunis kaula Tilava runko. Voimakas luusto. Oikein kulmautuneet raajat. Tyypillinen ravi. Oikea karvanlaatu!!!
Jyrä; Chuba Tejakes namahu Du Domainen De Toundra, VAL ERI VAK1 PU1 ROP CACIB VOITTAJA-10 RYP2!!!!!

Jyrä on nimenomaan tiibetinmastiffi, ei liian suuri eikä liian vahva, eikä liian löysät huulet tai kaulanahkat tai liikaa turkkia. Eikä näytä norsun ja ponin risteymältä. Tiibetinmastiffi on kumminkin ns. työkoira, ainakin siihen sen pitäisi pystyä tarvittaessa. Jotkut tuomarit arvostavat vielä tätä erittäin tärkeää rotumääritelmän mukaista asiaa. Erittäin suuret kiitokset siitä heille!!!!!
Lumi; Namahu´s Ang-ki Chii, NUO ERI NUK1, PN3 VARACA, VACERT!!!! Hienosti meni!!!!
Tuomarin arvostelu Lumista; Erinomainen tyyppi, kauniit mittasuhteet. Ihanailmeinen pää, kaunis kaula, ryhdikäs olemus, erinomainen tilava rintäkehä. Oikea lantio. Tasapainoisesti kulmautuneet sopivaluustoiset raajat. Oikea häntä. Vaivaton ravi. Oikea karvanlaatu!!!
Voiko hienommin sanoa!!!!
Nadalle myös suuret kiitokset Jyrän esittämisestä! Teijalle myös erittäin suuret kiitokset Lumin esittämisestä!!!!
Lumi suorastaan hymyili koko ajan.
Matka oli pitkä, mutta kannatti!!!! Erittäin mukavaa ja rauhallista Joulun odotusta kaikille!!!!

23.11.10.2010
14.11 oli Jyväskylän kansainvälinen näyttely, Jyrä oli rotunsa paras ja RYP4!!!
Chuba Tejakes Namahu Du Domainen De Toundra, VAL ERI, VAK1, PU1, ROIP, CACIB, RYP4. Kiitos Nadalle erinomaisesta Jyrän esittämisestä. Jyrä kiittää myös.
Lumi menestyi erittäin hyvin; Namahu´s Ang-ki Chii NUO EH, NUK2. Lumi on päättänyt tehdä talvikarvan vasta ensi kesänä, heh.Pikkuhiljaa hyvä tulee.

Mukana olivat myös viime talven kasvatiti; Jedi, Namahu's Bajannjuolla ERI/2
Sekä Möda, Namahu's Barfai Möda EH/3.

Talvi on jo pitkällä, pakkasia joka päivä ja lunta tulee mukavasti, peittäen alleen kaiken. Tänä aamuna melkein -18 pakkasta. Koiruudet nukkuu mielellään sisällä, ja tietenki sohvat on vallattu. Pörri leikkii Tupunan kanssa, siinä on melkoinen parivaljakko. Talvi kuvat ylhäällä, on otettu viime kuussa, nyt on jo vähän enempi lunta. Aika menee siivillä. Kohta jo joulukuu.

Päivät alkavat olla lyhyitä, mutta selkeä taivas valaisee kuun avulla, yöllä oli mahtava kuutamo. Kuunvalo heitti varjot kimaltelevalle hangelle!
Oikein mukavaa talven aikaa ja kirpakkoja kelejä teille kaikille!!!

21.10.2010
Lumi ja Lyly, ei uskoisi että ovat sisarpuolet.
Lyly on käynyt harjoituksissa, tapaamassa kavereita ja oppimassa vaikka ja mitä. Hienosti on menny, Lyly on todella helppo ja mukavan oloinen kaveri.
Näyttely harjoituksissa olivat myös Lumin veli Veeti ja Lylyn veli vinski. Vnski on kasvanut kovasti, melkoinen turjake. Ja Veeti vain komistuu.

Edellisestä pentueesta, Lylyn velistä, saimme kuvan seinäjoelta, melkoisen komia poika. Namahu´s Bahariehpu, eli Eetu. Kovasti on kasvanut ja komistunut. Eetun kuva alimpana.

Seuraavat näyttelyt Jyväskylässä, ja sitten Helsingissä. Lumi ja Jyrä menevät kumpaankin näyttelyyn. Ensi viikko onkin syysloma viikko!!! Oikein mukavaa syyslomaa kaikille!!!

3.10.2010
Lauantaina 9.10 oli Hämeenlinnan Tuuloksessa ryhmänäyttely, tuomarina toimi Tapio Eerola.
Jyrä, Chuba Tejakes Namahu Du Domaine De Toundra, ns. jyräsi ollen ROP, RYP1, BIS2.
Jyrä suorastaan loisti kehässä, se on niin lunkki kaveri joka suhteen ja onhan se kaikin puolin hieno poika muutenkin. Ryhmäkilpailun tuomarina oli Yvonne Brink, Näyttelyn kauneimman, eli BIS-kehän tuomarina toimi Andras Polgar.
Näyttelyssä oli myös viimetalven kasvatteja, jotka menestyivät erinomaisesti tuloksin:
Namahu's Bajannjuolla, Jedi, PEK1 KP VSP-PENTU,
Namahu's Barfai Möda, eli Möda, PEK3,
Namahu's Buorrevuohta, Martta, PEK1 KP ROP-PENTU.
Samana päivänä oli myös Lumi kehässä, mutta ruotsin puolella, tällä kertaa Lumi, Namahu´s Ang-Ki Chii toi kotiin KP;n, eli hienosti meni silläkin, kiitos Teijalle Lumin reissusta.

Päivä oli kaikin puolin erinomainen. Kasvatit suorastaan loistivat. Reissu oli pitkä, mutta kannatti käydä. Näimme kolme viimetalven vaavia, jotka olivat kasvaneet melkoisiksi "jölleiksi". Kiitokset Anulle perheineen yö-paikasta.

Aivan kuin taivas olisi revennyt, täällä alkoi juuri sataa lunta. Lapset juoksee riemusta pihalle... Syksyn ensimmäinen lumisade. Onkin jo kylmät ilmat.
Ja kyllä on koiruuksilla pilkettä silmäkulmassa, silmät viirulla haistelevat lumista viimaa, joka pohojosesta, jäämereltä suoraan meille puhaltaa. Tulee muuten kylmät ilmat.

3.10.2010
Pakkasyöt ovat saapuneet. Daki oli aivan kuurassa vielä aamullakin, oikea kuurapeikko.
Hirvenmetsästys on alkanut, koiruuksien mielestä se on erittäin hyvä juttu. Herkkuja saa joka päivä.
Koiruuksilla on uusi "lava" tarhassa, siitä on mukava seurata ympäristön elämää.
Tänä vuonna narttujen kiimat tulivatkin aikaisin, meidän narttujen kiimat ovat nyt jo ohi. Jyrä poika on ollut täpinöissään muutaman viikon, nyt alkaa silläkin elämä helpottumaan, ei tarvitse koko ajan vahtia vieraita koiruuksia. Kummasti niitä onkin liikkunut ympärillä. Heh, kilpakosioita.

Kaapo poika on ollut meillä monesti hoidossa, kuva ylempänä, verraton tappijalka jolla vauhtia ja energiaa riittää vaikka toisille jakaa. Seuraavana viikonloppuna onkin Hämeenlinnan ryhmänäyttely, siellä on edellisen B;pentueen koiruuksia, Jedi, Martta ja Möda. Nähdäänkin sitten siellä.

8.9.2010
Syksy nostaa päätään, ruska-aika alkaa.
Kävimme 4.9. Limingan ryhmänäyttelyssä.
Tuomari Cindy Pettersson Ruotsi. Hienostihan siellä meni:
Jyrä, Chuba Tejakes Namahu Du Domainen De Toundra.
VAL ERI VAK1 PU1 ROP RYP2.
Lylyn veli ja sisko olivat myös siellä, tuloksin: Namahu´s Boradahkes, Vinski, PEK1 KP VSP-Pentu.
Namahu´s Balva Tejakes, Tara, PEK1 KP ROP-Pentu.

Jyrä suorastaan loisti, nautti täysin siemauksin huomiosta ja rapsuttajista.
Kuten myös pentuluokan pörrykät.

Tuntematon runoilija runoili näin syksyn ratoksi:

Pahaa aavistamaton kesä huomaa aikansa tulleen
kun pörröpäinen peikko repii maasta kukkien väriloiston,
ajaa muuttolinnut kohti etelää,
värittää puiden lehdet punaisen kirjaviksi,
heilauttaa taikasauvaansa saaden revontulet loistamaan taivaalla,
puhaltaa pikku hiljaa sumun läpi maan,
pyörii ympäri saaden hallan nousemaan,
pomppii tasajalkaa haluten lumihiutaleet tanssimaan maahan ensilumeksi,
nukuttaen kaiken unihiekkaansa.
Ja kaikki nukkuvat, keräävät voimia tulevaan.
Ja lumi peittää maan.

Sitä ootellessa, OIKEIN HYVÄÄ SYKSYN JATKOA!!!

12.8.2010
Kuopion Sawo Show tuloksia.
Jyrä, Chuba Tejakes Namahu Du Domainen De Toundra
6.8.2010 Tuomari Petru Muntean Romania; VAL ERI VAK1 PU1 ROP CACIB
7.8.2010 Tuomari Carlos Fernandez Renau Espanja; VAL ERI VAK1 PU1 VSP CACIB
8.8.2010 Tuomari Gert Christensen Tanska; VAL ERI VAK1 PU1 ROP CACIB
Hienosti meni kaikin puolin.

Meidän kissa vanhus, Roope nukahti ikiuneen Heinäkuun lopussa melkein 18 vuotiaana.
Roope oli meidän ensimmäinen nelijalkainen perheenjäsen. Elämä joskus tuntuu vaikealta,
mutta kuten Juice Leskisen laulussa sanotaan: Elämä on kuolemista.
Sitähän se on kaikessa kauneudessaan ja "kauheudessaan".
Hyvää loppukesää teille kaikille!
20.7.2010
Ylivieskan KV 18.7. Namahu´s Ang-ki Chii, Lumi:
NUO ERI, NUK1, PN1, ROP, SERT, CACIB
Lämmin tuulinen päivä näyttelyssä, mutta kun on koiruudella suoja mukana niin lämpökään ei tee pahaa.
Lumi suorastaan nauttii teltassa makoilusta, oikea nautiskelija, vaikka immeiset tuskaileekin kuumuutta.
Kuvassa ylempänä on myös kuva Oulun näyttelystä, Jyrä Teijan ohjaamana.
Kiitos Johannalle kuvaamisesta!!!
Möda kävi 18.7 Helsingin pentunäyttelyssä, ollen PEK1 ja sai KP:N. HIenosti meni, Onnea!!

Lyly se vain kasvaa, on jo reilusti äitistään isompi. Ilmat ovat viilentyneet, yöllä jo huomattavasti viileämpää.
Vaikka päivällä aurinko paistaakin.
Tulossa piakkoin uusia kuvia kansioihin.
Oikein mukavaa kesän "loppua" teille kaikille!
14.7.2010
Kuumuutta on riittänyt. Koiruuksille vähän liiankin kuumat ilmat.
Kuvat sivulle lisättu Lylyn oma kuvakansio
Oulun KV 10-11.7. tuloksia: Jyrä, Chuba Tejakes namau Du Domaine De Toundra;
10.7. VAL ERI VAK1 PU1 ROP CACIB
11.7. VAL ERI VAK1 PU1 ROP CACIB>
Namahu´s Ang-ki Chii, Lumi:
10.7. NUO EH NUK1
11.7. NUO ERI NUK1 PN! VSP SERT CACIB>
Hienosti meni kuumuudesta riippumatta!!!!!! Ensi sunnuntaina ylivieskaan.

Kävimme katsomassa Veetiä ja Vinskiä Puhoksella, eli Namahu´s Arhat ja Namahu´s Boradahkes.
Lyly oli mukana poikia leikittämässä ja vauhtia riitti. Hienosti oli pojat kasvaneet!

Ukkonen jytisee ulkona ja koiruudet makoilee varjossa, toivottavasti ilmat viilenee.
Noh, kohta tulee jo syksy ja kylmemmät ilmat.
Elokuussa menemme Kuopion näyttelyyn, nähdäämpä siellä jos sinne tulette!!
Rapsutuksia kaikille kasvateille!!!!!
21.6.2010
Eilen 20.6. Rovaniemen kansainvälisessä koiranäyttelyssa Lumi oli ROP, sai sertin ja cacibin.
Hienosti meni!! Ja samana päivänä oli Möda, Namahu´s Barfái Möda, Helsingin pentunäyttelyssä.
Oikein paljon onnitteluja Mödan omistajille!!! PEK1 KP ROP-pentu!!!! HIENOA!
Rambo pojalle Jämsään myös onnen toivotuksia, Namahu´s Akar Skamar, epävirallisessa näyttelyssä oli mennyt oikein hyvin!!!
Oikein hyvää Juhannuksen aikaa teille kaikille!!!!
17.6.2010
Eilen 16.6. oli Kiimingissä epävirallinen koira näyttely, Saana ja Lyly osallistuivat leikkimielellä pentu kehään. Ja yllätys yllätys....... Suuresta pentumäärästä Lyly oli pentujen 1. ja Bis kehän 3.
Meidän Lyly Kyllikki "pesi" kaikkien odotukset ja voitti. Onneksi olkoon Saana tytölle hienosta ohjauksesta!!!! Kyllä saa Mökö isukki ja Dakiliini olla ylpeitä "pikkuruisesta" tyttösestä!!!!!

Lyly on erinomainen koti koiruus, luonne menee kaiken edelle. Tärkeintä on aina koiruuden kanssa yhdessä puuhastely. Voitoilla ja menestyksellä ei ole meille merkitystä, suurempi merkitys on koiruuden ja perheen yhdessä olo. Ja lauman tasapaino. Mitä enempi teet koirasi kanssa jotain, ihan mitä tahansa,
sitä paremmin "luet koiraasi" ja se sinua, vain sillä on merkitystä. Koirat eivät välitä titteleistä.
Näyttelyt harrastuksena ovat vaihtelua niin koirallesi kuin sinulle. Siellä tapaat tuttuja ja näet toisia koiruuksia.
Varsinkin kun asut maalla, syrjäseuduilla, on hyvä käydä koiruudelle näyttämässä "muolimaa".
Me olemme kiertäneet tänä kesänä jos missä näyttelyissä, joskus menestytty ja joskus ei. Sillä ei ole väliä, mutta se kaikki muu toiminta siellä tai vaikka vain oleminen; sillä on suuri merkitys, varsinkin koirallesi.

Eino Lino runoili näin kesäkuun ratoksi;
Minun mielessäin on juhannus,
ja juhla ja minttumaari,
ja jos minä illoin itkenkin,
niin siellä on sateenkaari.
15.6.2010
12.6. Kajaanin ryhmänäyttelyssä Lumi oli rotunsa paras ja sai sertin!!!!
Tuloksin JUN ERI, JUK1, PN1, ROP, SERT.
Matti Luoson arvostelu;
Erittäin hyvän tyypin ja mittasuhteet omaava juniorinarttu. Oikean mallinen pää, joka saa vielä kehittyä.
Oikea purenta, tummat silmät. Eturinta saa vielä kehittyä. Sopiva luusto, hyvät käpälät.
Sopivat kulmaukset. Hieman korkeat kintereet. Liikkeet saavat vielä voimistua.
Hyvä häntä. Karvapeite vaihtumassa. Rauhallinen käytös.

Hienosti meni, näyttelyssä oli kolme tiibetinmastiffia.
Ensi sunnuntaina onkin rovaniemen näyttely, yht. 4 tiibetinmastiffia.

Vettä sataa ja aurinko paistaa. Itikoita on mistä toisillekkin jakaa. Kaikenlaiset ötökkömyrkyt ovat olleet kovassa käytössä.
Aika menee äkkiä, kohta onkin Juhannus ja kesä parhaimmillaan. Hyvää ja lämmintä kesää kaikille!!!!
2.6.2010
Sunnuntaina 30.5. Lumi sai Haukiputaalta erinomaisen arvostelun, tuloksin JUN ERI, JUK1, PN1, ROP, SERT. Hilkka Salohalla tykkäsi kovasti Lumista. Kiitos Teijalle esittämisestä. Lumiltakin alkaa karva irtoamaan kauttaaltaan.

Lyly se vain kasvaa ja touhottaa ympäriinsä, peruna pelto ja kasvimaa ovat sen lempipaikkoja. Toivottavasti niihin kerkiää jotain kasvaakkin... Ensi viikonloppuna alkaa lasten kesäloma, pääsevät ensitöikseen erämaahan vaellus retkelle.
Itikat ovat heränneet ja niitä onkin sitten melkoisesti, koirien hyttyskarkoite on aika kuuma sana nykyään. Lyly menee tänään koiruuksien harjoituksiin Saanan kanssa, se onkin käynyt siellä jo monena viikkona. Lyly on huoleton möllertäjä, tykkää touhuta tytön kanssa. Viimme viikolla harjoituksissa oli myös Vinski, Lylyn veli ja Veeti, Lumin veli, hienosti niilläkin meni. Vinski onkin melkoinen nassikka, todella nätti musta poika.

Seuraavat näyttelyt onkin Kajaanissa 12.6.
KENNEL NAMAHU'S
Tarja ja Jussi Kokko | Ala-Siurua | Finland | gsm 045-1136463 | tarja.kokko1(at)luukku.com